4-mjesečna beba umrla od pelenskog osipa, roditelji dvije nedjelje djetetu nijsu zamijenili pelenu
Foto: Ilustracija

Otac i majka optuženi za ubistvo

4-mjesečna beba umrla od pelenskog osipa, roditelji dvije nedjelje djetetu nijsu zamijenili pelenu

Tužilac Koleman MekAlister na sudu je rekao da je dječak na sebi imao istu pelenu gotovo dvije nedjelje.

Oči djeteta bile su otvorene, zurio je u prazno, izjavila je medicinska sestra na suđenju za ubisvo Sterlinga Koena, četvoromjesečne bebe koju su službenici hitne pronašli mrtvu u stanu njegovih roditelja, Zakarija Paula Koena i Hajen Haris.

Dječakovo tijelo pronađeno je krajem avgusta 2017. godine u stanu njegovih roditelja u Alta Visti, a kada su službenici hitne pomoći sklonili pokrivač kojim je dijete bilo pokriveno, počeli su izlaziti crvi, prenosi Večernji.hr.

Par je imao još jedno dijete, dvogodišnju djevojčicu, koja je bila u stanu kada je Sterling pronađen mrtav, a ona je bila u dobrom stanju i navodno je dobijala odgovarajuću brigu.  Tužilac koleman MekAlister na sudu je rekao da je dječak na sebi imao istu pelenu gotovo dvije nedjelje.

"Umro je zbog pelenskog osipa. Da, dobro ste čuli, pelenskog osipa", izjavio je tužilac. 

Pelena je bila potpuno natopljena izmetom i urinom, što je privuklo bube koje su polagale jaja iz kojih su se razvili crvi.

"Sterling Koen zbog toga je dobio teški pelenski osip, a kroz povrede na koži u organizam je ušla bakterija Ešerihija koli", izjavio je tužilac. 

Oba roditelja uhapšena su i optuženi su za ubistvo i zanemarivanje zdravlja djeteta sa smrtnim ishodom.




 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.