Šarić  zahtijeva odštetu od 200.000 eura zbog nezakonitog pritvora
Šarić, arhiva Kodexa

Šarić zahtijeva odštetu od 200.000 eura zbog nezakonitog pritvora

Suđenje po tužbi Duška Šarića koji od Crne Gore zahtijeva isplatu 200.000 eura zbog nezakonitog pritvora, počelo je u petak u Osnovnom sudu u Pljevljima.

Naime, on se teretio za pranje više miliona eura zarađenih prodajom narkotika, ali ga je Apelacioni sud oslobodio, a tu odluku potvrdio je i Vrhovni sud Crne Gore. Po istom osnovu i Jovica Lončar od države traži obeštećenje od 170.000 eura.

Duško Šarić je uhapšen 16. novembra 2010. godine u Pljevljima, po nalogu italijanskih vlasti, u međunarodnoj akciji "Loptice". Nekoliko mjeseci kasnije, u maju 2011. godine u Podgorici, takođe zbog pranja novca, uhapšen je Jovica Lončar. Obojica su bili u pritvoru do 22. aprila 2014.

Kako je država odbila vansudsko poravnanje, shodno preporuci Ministarstva pravde, obojica su presavili tabak i od Osnovnog suda u Pljevljima zahtevaju donošenje odluke o isplati naknade.

- Pitanje je zbog čijih pogrešnih odluka smo bili u zatvoru. I mi i naše porodice smo godinama trpeli medijski progon. Zbog nečijih namjernih ili nenamjernih grešaka su propali naši poslovni planovi, od kojih je Crna Gora mogla da ima samo dobit - komentarisao je Duško Šarić odluku da tuži državu.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.