Tuča fudbalera nakon velikog turskog derbija
Foto:Anadolija

Tuča fudbalera nakon velikog turskog derbija

Galatasaraj je u velikom turskom derbiju u 11. kolu Super lige na svome "Turk Telekomu" remizirao 2:2 protiv Fenerbahčea, ali je veću pažnju od same utakmice privukla tuča između fudbalera koja je izbila nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, javlja agencija Anadolija.

Naime, nakon meča je izbila tuča na samom terenu zbog čega je sudija igračima pokazao tri crvena kartona i jedan žuti.

Pomoću VAR sistema sudija je crvene kartone dodijelio igračima Fenerbahčea Jailsonu i Robertu Soldadu te igraču Galatasaraja Baduu Ndiajeu, dok je žuti karton dobio Junes Belhanda iz Galatasaraja.

2018110223323588638694920Web

Foto:Anadolija 

Osim toga, neki navijači Fenerbahčea su napustili tribine nakon što su saznali da je jedan navijač Fenera umro od srčanog udara.

Nakon 11. nekompeletiranog kola, Galatasaraj se nalazi na 2. poziciji sa 20 bodova, odmah iza lidera Super lige Bašakšehira koji ima 21 bod uz utakmicu manje. Fenerbahče se nalazi na 15. mjestu sa 10 bodova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.