Seks poslije treninga ima brojne prednosti
Foto: Shutterstock

Vježbanje značajno povećava seksualno uzbuđenje

Seks poslije treninga ima brojne prednosti

Nakon treninga, svima nam je na umu odmor kod kuće, ali umjesto toga, možda je mnogo bolja ideja da se družimo s partnerom i pritom mislimo na seks, koji poslije vježbanja ima različite, zadivljujuće prednosti.

Predstavljamo vam nekoliko razloga zbog čega bi trebalo da se prepustite čarima seksa nakon vježbanja i odrađenog treninga.

Uzbuđenje je veće

Istraživanja su pokazala da vježbanje značajno povećava seksualno uzbuđenje. Seksualna terapeutkinja Alin Zoldbrod to objašnjava povećanom cirkulacijom koja se razvija tokom vježbanja i koja utiče na povećani protok krvi u vagini i klitorisu, prenosi "Health". Takođe, istraživanja su pokazala i da 20 minuta vježbanja može da pripremi tijelo žene za seksualna uzbuđenja, koje će tokom seksa intenzivnije reagovati.

Osjećaćete se atraktivnije

Za seks je jako bitna slika kakvu osoba ima o sebi. Istraživanje časopisa "Sexual Medicine" iz 2016. godine pokazalo je da one žene koje nisu naročito zadovoljne svojim tijelom, pokazuju i manju želju za seksom i uzbuđenje tokom istog. Tajna je u tome da pronađete vježbe zbog kojih ćete se osjećati bolje i atraktivnije i naj način povećati samopouzdanje.

Orgazmi će vam biti bolji

Bez obzira na to radi li se o jogi ili dizanju tegova, svaka fizička aktivnost pomaže smanjiti tenzije i povećava nivo endorfina. Zahvaljujući tome, tijelo se opušta, a osoba postaje svježija i veselija, što vodi prema boljem orgazmu, prenosi Večernji.hr.

Postaćete bliskiji s partnerom

Osim što s partnerom provodite vrijeme u bioskopu, restoranu ili pred televizorom, zašto ne biste zajedno i vježbali? To može biti izrazito zabavno, a može poslužiti i kao predigra za seks. Istraživanja su pokazala da su parovi, koji zajedno učestvuju u uzbudljivim aktivnostima, zadovoljniji i u krevetu. 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.