Srbija ne uvodi recipročne mjere Crnoj Gori
Veljko Odalović

Odalović saopštio

Srbija ne uvodi recipročne mjere Crnoj Gori

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović rekao je danas da Srbija neće uvoditi recipročne mjere Crnoj Gori, koja je zabranila ulaz četvorici profesora, akademika i istoričara iz Srbije.

"Uz poštovanje naših razlika treba da gradimo dobre odnose, a ne da dovodimo u pitanje ono što ne bismo smeli", rekao je Odalović za televiziju "Prva".

On je dodao da Srbija ne gleda pozitivno na zabranu ulaska četvorici intelektualaca u Crnu Goru.

Ulaz je zabranjen pjesniku i akademiku Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću i profesoru Pravnog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici Dejanu Miroviću, koji su bili najavljeni kao govornici na manifestaciji povodom proslave Podgoričke skupštine 1. decembra, u kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.