Tijelo Kašogija raskomadano da bi se lakše rastvorilo
Foto: Screenshot

Najnovije informacije Erdoganovog savjetnika u stranci Jasina Aktaja

Tijelo Kašogija raskomadano da bi se lakše rastvorilo

Tijelo saudijskog novinara Džamala Kašogija, koji je ubijen 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu, raskomadano je kako bi se lakše rastvorilo, izjavio je savjetnik turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, prenosi danas list Hurijet.

"Smatramo sada da oni (ubice) nisu samo raskomadali tijelo, već su ga i rastvorili", rekao je Erdoganov savjetnik u stranci Jasin Aktaj i dodao da je prema najnovijim informacijama, tijelo novinara "namjerno raskomadano kako bi se lakše rastvorilo".

Novinar (59) koji je pisao za Vašington post, ubijen je u konzulatu gdje je otišao po dokumenta za vjenčanje s turskom državljankom.

Glavni tužilac u Istanbulu Irfan Fidan izjavio je prije dva dana da je novinar zadavljen čim je ušao u konzulat i da je njegovo tijelo raskomadano i uklonjeno iz konzulata.

Aktaj je rekao da tijelo nije pronađeno u konzulatu navodeći da je jedan zločin ubiti nevinu osobu a drugi učiniti s tijelom to je što urađeno Kašogiju.

Saudijska Arabija je pod pritiskom više puta mijenjala priču o Kašogiju, na kraju priznavši da je novinar umro u konzulatu, a tek nedavno je priznala da turski dokazi pokazuju da je ubistvo bilo planirano.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.