Han: Sve političke partije da učestvuju u radu privremenog skupštinskog odbora
Johanes Han

Parlament jedini forum političke rasprave

Han: Sve političke partije da učestvuju u radu privremenog skupštinskog odbora

Komesar Johanes Han je bio jasan – forum političke rasprave u Crnoj Gori jedino je crnogorski parlament.

To je Pobjedi saopšteno iz Hanovog kabineta na pitanje da evropski komesar za proširenje komentariše najavu Građanskog pokreta URA i Demokrata o formiranju vaninstitucionalnog foruma koji bi se bavio izbornim zakonodavstvom.

"Komesar očekuje da sve političke partije koje podržavaju crnogorski put ka EU, aktivno učestvuju u radu privremenog skupštinskog odbora koji je upravo uspostavljen", rečeno je Pobjedi iz Hanovog kabineta.

Crnogorski parlament usvojio je u utorak Odluku o obrazovanju Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, koji je, kako je obrazloženo, formiran radi optimizacije sveukupnog ambijenta u kome će biti održavani naredni izborni ciklusi.

Samo par sati kasnije Han je u poruci na Tviteru saopštio da pozdravlja formiranje privremenog odbora, i da očekuje učešće svih u ovom radnom tijelu.

“Konačno. Očekujemo da će sve stranke koje podržavaju evropski put Crne Gore aktivno učestvovati u radu odbora”, napisao je Han na Tviteru.

Nakon toga su lideri Građanskog pokreta URA i Demokrata, Dritan Abazović i Aleksa Bečić, najavili su učešće u radu foruma, ali svog, vanparlamentarnog, koji bi djelovao van parlamenta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.