Dvojica ga držala, a jedan tukao: Porodica traži zaštitu za zatvorenika koji je prebijen u ZIKS-u
ZIKS

Nanešene mu teške povrede

Dvojica ga držala, a jedan tukao: Porodica traži zaštitu za zatvorenika koji je prebijen u ZIKS-u

Pritvorenik Branislav Blažić prije tri dana operisan je u Kliničkom centru Crne Gore zbog posledica prebijanja u spuškom zatvoru. Njega je prošle nedjelje napao cimer B.J. nanijevši mu teške tjelesne povrede prelom nosa.

Porodica prebijenog Blažića obratila se redakciji Dana kako bi iskazala nezadovoljstvo odnosom pojedinih službenika ZIKS-a čijim “propustom” je došlo do prebijanja.

Redakcija Dana uspjela je da dođe do fotografije Blažića nakon prebijanja, koja dokazuje težinu njegovih povreda.

Naime, porodica ovog pritvorenika tvrdi da je on već osam mjeseci u Istražnom zatvoru, da nije imao nijedan incident, te da je na vrijeme upozorio nadležne da ima problema sa B.J. Upravo zato je, kako pojašnjavaju, tražio da ga smjeste u samicu.

“Branislav za osam mjeseci nije počinio ni najmanji prekršaj. Pritvorenik koji ga je napao imao ih je više. Pošto je imao problema sa njim, Branislav je tražio da ih razdvoje, da ga stave u samicu, kako bi ovo izbjegli. To mu nije omogućeno i on je nakon toga prebijen”, tvrdi porodica ovog pritvorenika.

Kazali su da je u obračunu zadobio teške povrede zbog kojih je operisan, pa se i dalje nalazi na liječenju. Istakli su i da je neshvatljivo zbog čega je Blažić kažnjen zbog prekršaja od strane nadležnih iz spuškog zatvora kada je on „žrtva” ovog događaja.

“On je duže vrijeme maltretiran od strane tog pritvorenika. Sukob je sada izbio zbog toga što mu je B.J. tražio novac kako bi platio advokata. U rješenju kojim je Branislav kažnjen zbog tuče navedeno je da je on učestvovao u tuči, što apsolutno nije tačno. On je pretučen. Dvojica su ga držala, jedan ga je tukao. Čak je tražio cimerima da udaraju u vrata kako bi neko od službenika čuo i došao. Oni to nijesu uradili. Nejasno je i veoma nepravedno kako Branislav zbog toga može odgovarati. On je kažnjen iako je pretučen”, dodaje njegova porodica.

Ovom pritvoreniku kao sankcija zbog navodnog učestvovanja u tuči izrečena mu je zabrana posjeta od 14 dana.

Njegova porodica istakla je da im sada nije dozvoljeno da ga posjećuju u bolnici, ali da su zabrinuti zbog njegove bezbjednosti, te traže da nadležni hitno reaguju.

“Njemu je ostalo još tri mjeseca zatvora. Molimo nadležne da mu obezbijede da to vrijeme provede bezbjedno u zatvoru, kao što je to bilo do sada”, dodaju članovi porodice Blažić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.