Kašogijevo tijelo što prije da bude locirano
Džemal Kašogi

Kašogijevo tijelo što prije da bude locirano

Posmrtni ostaci saudijskog novinara Džamala Kašogija trebalo bi da budu locirani i vraćeni njegovoj porodici kako bi bio sahranjen što prije.

To je izjavio zvaničnik američkog Stejt departmenta Robert Paladino.

Turski ministar pravde Abdulhamit Gul rekao je ranije danas da njegova zemlja želi da saudijske vlasti objelodane gdje se nalazi tijelo ubijenog novinara, javio je Rojters.

Kašogi je ubijen prošlog mjeseca u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Turska je očekivala da će Saudijska Arabija saradjivati u turskoj istrazi, kazao je Gul novinarima. 

Saudijski novinar Džamal Kašogi je zadavljen čim je ušao u konzulat Saudijske Arabije 2. oktobra, a njegovo tijelo je zatim raskomadano i uklonjeno, saopštila je juče kancelarija glavnog tužioca u Istanbulu. 

Riječ je o ubistvu s predumišljajem, dodaje se u saopštenju koje su prenijeli turski mediji. 

U saopštenju se, takođe, navodi da nikakvi konkretni rezultati nisu ostvareni u razgovorima glavnog tužioca Irfana Fidana ove nedjelje sa saudijskim javnim tužiocem Saudijem Al-Modžebom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.