Demokrate: Nervoza u redovima Divanovića raste
Demokrate

Demokrate: Nervoza u redovima Divanovića raste

Izgleda da je naše reagovanje na prethodno saopštenje Nikole Divanovića djelovalo poučno na njegovog autora jer je ovog puta, umjesto samostalnog filozofiranja o prijedlozima i nacrtima zakona, odlučio da ide na sigurno – na citiranje narodnih poslovica, kako bismo, napokon, došli u priliku da i iz njegovog pera pročitamo nešto mudro", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Njihovo saopštenje prenosimo integralno:

"Dobro je što je Nikola Divanović kod pisanja svog prethodnog saopštenja u pomoć pozvao narodnu mudrost, jer sad tekst koji potpisuje prosto odiše iskustvom, i to viševjekovnim – kao da su saopštenje pisali svi poslanici DPS-a u aktuelnom mandatu, a ne Divanović sam.Drago nam je što je neuki poslanik DPS-a, Nikola Divanović, makar priznao grešku i konačno uvidio ono što se nauči već na prvoj godini političkog staža: Vlada ipak može da utvrđuje nacrte zakona.

Neukost Divanovićeva, međutim, ne bi trebalo nikog da začudi, pogotovo ako se zna da je Divanović, dok su drugi pravili prve političke korake, kontao kako da sopstvenog oca proglasi veleizdajnikom, shvativši, valjda, da na očevoj navodnoj veleizdaji može i lično i politički profitirati. Jer, kad može Đukanović, što ne bi mogao i Divanović?

Međutim, Divanović očito računa da će grijeh proglašenja vlastitog oca za izdajnika moći da iskupi sada kada se konačno vrati onamo gdje mu je bio i otac – u koaliciju sa DF-om.

Još jednom mu čestitamo na konstituisanju nove parlamentarne većine DPS-DF. I ne prestajemo da mu se divimo. Odakle li mu samo tolika tolerantnost da može sjedjeti sa onima koje je koliko juče sramotno nazivao izdajnicima, teroristima i razbijačima države?

Na kraju, pošto smo primijetili da Divanović voli da se bavi samo suštinama reći ćemo mu jednu suštinsku suštinu, a to je da nervoza u redovima njegovih raste jer smo ih uhvatili u pokušaju prevare da reformu zamijene kozmetičkim promjenama. To neće moći, Divanoviću. Zato ćuti, ne brukaj se". 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.