Stanković: Kriminalci će se naći pred licem pravde prije ili kasnije
Ivica Stanković

Organizovana svečanost povodom Dana državnih tužilaca Crne Gore

Stanković: Kriminalci će se naći pred licem pravde prije ili kasnije

U Bečićima je organizovana centralna svečanost povodom Dana državnih tužilaca Crne Gore. Prisutne goste pozdravio je Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković koji je podsjetio na konkretne rezultate koje je Tužilaštvo ostvarilo u prethodnom periodu i istovremeno poručio da je državnotužilacka organizacija danas sa drugačijim likom.

“Po naredbama Tužilaštva rasvijetljena su najteža krivična djela, a lišeni slobode i procesuirani brojni pripadnici kriminalnih grupa”, istakao je Stanković i dodao da “samo zajednički timski rad tužilaca koji rukovode istragom i službenika Uprave policije šalje jasnu poruku svim pripadnicima kriminalnih organizacija da ne mogu biti iznad institucija i da će se naći pred licem pravde prije ili kasnije”.

Vrhovni državni tužilac naglasio je da je unaprijeđena i međunarodna saradnja.

"Crnogorski tužioci postali su dio Svjetskog udruženja tužilaca, što će olakšati uspostavljanje neposrednih kontakata sa ciljem razmjene podataka sa kolegama iz čitavog svijeta", kazao je on.

Osim toga, podsjetio je Stanković, uspostavljena je efikasna i kvalitetna saradnja sa Evropskom jedinicom za pravosudnu saradnju(EUROJUST).

Stanković je naglasio da je u svim oblicima djelovanja Državno tužilaštvo nastojalo i nastoji da bude respektabilan partner, "a ne puki izvršilac bilo čijih očekivanja".

“U Državnom tužilaštvu Crne Gore cijenimo savjete i preporuke, ali ne dozvoljavamo da na osnovu njih donosimo odluke. Vodićemo se, kao i do sada, jedino interesima državno tužilačke organizacije, a u praksi isključivo primjenom zakonskih propisa, odnosno ustavnih ovlašćenja”, poručio je Vrhovni državni tužilac.

On je sve prisutne kolege podsjetio na odgovornost koju imaju “ne pred javnošću, ne pred drugima, već sami pred sobom i pred zakonom”

Ovogodišnji Dani državnih tužilaca obilježavaju se u duhu “Tužilačke etike”.

Tradicionalni susreti državnih tužilaca Crne Gore završavaju se sjutra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.