Ivana Bojović

"Verbalni i umalo fizički obračuni u Skupštini žalosna činjenica parlamentarnog života"

Verbalni i umalo fizički obračuni, poput onog koji smo danas vidjeli između dva poslanika u Skupštini Crne Gore, nisu slika kakva želimo da odavde ide u svijet, ali jesu žalosna činjenica našeg parlamentarnog života, ocijenila je Ivana Bojović, odbornica u Skupštini Glavnog grada.

Bojović smatra da dobacivanja dok traju izlaganja poslanika, "kao i kočijaški rječnik jednog predstavnika građana, u istoj mjeri odišu primitivizmom i nesposobnošću vođenja demokratskog dijaloga".

"Nedopustivo je da, dok smo slikom u Skupštini Crne Gore, tonom budemo na ulici, a upravo to je ono što se nedopustivo često događa. Valjda bi Skupština, kao mjesto na kojem bi trebalo da se donose važne odluke i vode ozbiljne rasprave morala imati karakter uzornog modela ponašanja, naročito kada je riječ o načinu obraćanja ostalim poslanicima, ali i cjelokupnoj crnogorskoj javnosti. Takođe, Skupština bi morala da daje primjere uvažavanja sagovornika, što sada nije slučaj",ocijenila je Bojović.

Ovakvi – kako dodaje nedolični, neprimjereni i nepromišljeni postupci pojedinih crnogorskih poslanika, urušavaju ionako prilično i mnogo čime, i svjesno, i nesvjesno poljuljavani ugled crnogorskog Parlamenta.

"Zato ovim putem apelujemo na sve poslanike u Skupštini Crne Gore, bilo kojem poslaničkom klubu da pripadaju, da se makar tokom trajanja skupštinskih zasijedanja ponašaju kako to od njih očekuju građani, čiji su oni zastupnici u ovom, uprkos svemu, visokom domu", zaključuju Bojović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.