Slobodan Mačić

"500 dana od početka rekonstrukcije zimskog bazena u Kotoru, a završetka ni u najavi"

Gotovo je 500 dana od početka rekonstrukcije zimskog bazena u Kotoru, a eventualnog završetka nema ni u najavi, navodi se u saopštenju Slobodana Mačića, predsjednika Opštinskog odbora Demokrata Kotor.

On kaže da "tenderi padaju, vrijeme prolazi".

"Apsurdno, ali istinito: naši sportisti već pune dvije godine putuju do najbližeg bazena. Čak i kada stignu do njega, suočavaju se sa još jednim problemom: mjesta nema dovoljno. Nažalost, jedan bazen koriste čak tri kluba što praktično znači da se u istom terminu u bazenu nađe više stotina osoba.Moramo se zapitati: Ko je kriv, gdje je kraj problemima i kako sve to utiče na motivaciju naših mladih sportista?", navodi Mačić u saopštenju.

Ističe da se između političkih igara, nametnute birokratije i sistemske neodgovornosti nadležnih institucija u državi, "nalaze naša djeca".

"Razočarani nesposobnošću da se ovaj problem riješi, polako gube motivaciju, odustaju ili pak svoju sportsku budućnost traže negdje drugo, van granica Crne Gore.Ovim putem zahtjevamo od nadležnih u državnoj Direkciji javnih radova da do Nove godine okonča formalne postupke i izabere izvođača, a ukoliko u tome ne uspiju, da nas blagovremeno obavijeste da nisu u stanju to da urade, kako bi mi kroz plan rada Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora tražili način rješenja problema", navodi Mačić.

Demokrate poručuju i da  ukoliko ovaj proces ne bude okončan u razumnom roku, a sve kako bi se išlo u pravcu spasavanja vaterpolo sporta u Kotoru, neće tražiti razloge odlaganja istog, već će zahtijevati jasnu odgovornost za učinjeno odnosno neučinjeno po pitanju ovog projekta, od čije brzine završetka zavisi budućnost vaterpola i uopšte sporta u Kotoru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.