Knežević: Ne bi me čudilo da se donese Zakon po kojem će se hapsiti oni koji imaju knjige Bećkovića
Milan Knežević

"Bećković bio i ostao hodajuća Crna Gora"

Knežević: Ne bi me čudilo da se donese Zakon po kojem će se hapsiti oni koji imaju knjige Bećkovića

Institucionalna šizofrenija i srbofobija crnogorskog režima dobile su svoju kulminaciju dekretom Vlade Duška Markovića da se Matiji Bećkoviću i još jednom broju istaknutih intelektualaca iz Srbije zabrani ulazak u Crnu Goru, ocijenio je Milan Knežević predsjednik Demokratske narodne partije.

Kako je naveo lider DNPa, dok Srbija zabranuje članovima kriminalnih klanova iz Crne Gore ulazak na njenu teritoriju, crnogorski režim se odlučio za recipročnu mjeru zabranjujući najvećem crnogroskom i srpskom pjesniku ulazak u postojbinu njegovih predaka, pritom stavljajući na crnu listu istoričare Aleksandra Rakovića i Čedomira Antića, pravnika i političara Dejana Mirovića i još jedan broj istaknutih srpskih intelektualaca.

"Na ovaj način je demonstrirana institucionalna i identitetska nemoć vlade Duška Markovića koji u očajničkoj potrebi da stvori nove Crnogorce pokušava da izbriše istoriju, duhovno, kulturno i državotvorno pamćenje našeg naroda. Zabraniti ulazak Matiji Bećkoviću u Crnu Goru, znači zabraniti ulazak Crne Gore u Crnu Goru, jer je Bećković bio i ostao hodajuća Crna Gora. I ako je Duško Marković pomislio da je ovom zabranom Matiji Bećkoviću pričinjena šteta, onda je u grdnoj zabludi, pričinjena je šteta jedino Crnoj Gori, a ona istinska i prava Njegoševa Crna Gora će uvijek biti tamo gdje je Matija Bećković", saopštio je Knežević.

Imajući u vidu najavu zakona o kažnjavanju za neustajanje na himnu, Knežević dodaje da ga ne bi  začudilo da premijer donese zakon kojim će biti kažnjavani i hapšeni građani koji u svojim domovima imaju knjige Matije Bećkovića.

"Međutim, to bi predstavljalo ozbiljan problem, jer sigurno 90 % građana Crne Gore u svojim bibiliotekama ima makar jednu knjigu Matije Bećkovića, što znači da bi bilo malo deset novih ZIKS – ova kako bi se popunili poetsko zatvorski kapaciteti. I umjesto da se Vlada bori protiv organizovanog kriminala i korupcije, ona je odlučila da se bori s pjesnicima, jer je njen teritorijalni suverenitet i integritet ugrožen od stihova a ne od mafijaškog preuzimanja države. Istovremeno, dok se Srbima iz Srbije zabranjuje ulazak u Crnu Goru, Andriji Mandiću i meni istog dana bivaju oduzete putne isprave, i to odlukom Suzane Mugoše od 30. oktobra, istog datuma kad smo glasali za formiranje radne grupe za izborno zakonodavstvo. Ovo je krunski dokaz da se svim mogućim represivnim mehanizmima i zloupotrebama pokušavalo zaustaviti djelovanje DF – a kroz rad u radnoj grupi, jer smo poremetili već sklopljeni dogovor određenih opozicionih subjekata s Duškom Markovićem. Takođe,  ovim se potvrđuju i stavovi DF – a da postoji koordinirana akcija Duška Markovića, Višeg suda, i sorošoidne opozicije kojom se pokušava zabraniti poitičko djelovanje našeg saveza kako bi oni u miru pravili anticrnogorske aranžamane zasnovane na Soroševoj mapi puta. Nažalost, Crna Gora se ovakim odlukama dodatno raspolućuje i destabiluzuje, a odgovornost je od danas jasno locirana na ljude iz režima koji su izgleda odlučili da testiraju strpljenje građana do krajnjih granica", zaključio je predsjednik DNP i član Predsjedništva DF

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.