SD: Ministre Nurkoviću, nemojte da Vas je sramota što ne znate

SD: Ministre Nurkoviću, nemojte da Vas je sramota što ne znate

Na jučerašnjem kontrolnom saslušanju u Skupštini Crne Gore po pitanju potencijalnog davanja u koncesije Aerodroma Crne Gore, ministar Osman Nurković nastavio je da istrajava u beskrupuloznom obmanjivanju crnogorske javnosti, ocijeninjeno je iz partije Socijaldemokrata.

Socijaldemokrate su, naglašavaju, priču oko koncesija od početka usmjeravali na teren argumenata i doživljavali isključivo kao sučeljavanje različitih stavova.

"Za razliku od nas, ministar Nurković u kontinuiranom pokušaju da odbrani neodbranjivo, dajući prednost sitnom politikantskom šićarenju u odnosu na ozbiljnu i argumentovanu raspravu o ovom važnom razvojnom pitanju Crne Gore, redovno iznosi neprimjerene i netačne podatke, ne bi li skrenuo pažnju sa suštine problema", saopštili su.

U nadi da će se, kako kažu, ministar dozvati političkoj pameti, podsjetili su samo na najkrupnije neistine koje je Nurković izrekao.

"Prva je bila kada je, zajedno sa konsultantima, tvrdio da su dokumenta koja su ponuđena na javnu raspravu zakonita. Najdobronamjernije smo mu sugerisali da to nije tako. Da smo u pravu, i sam je to potvrdio na kontrolnom saslušanju, rekavši da je izbrisan iz koncesionog akta dio oko oslobađanja od plaćanja naknade u prvih 5 godina, što smo od početka tvrdili da je nezakonito. Uostalom, nezakonitosti koje je za sobom ostavio ministar Nurković i njegovi nazovi eksperti iz gubitaške firme koju je IFC angažovao, ovih dana ispravlja poseban pravni tim Vlade. To je razlog zbog kojeg koncesiona dokumenta Vlada još uvijek nije razmatrala, iako je javna rasprava odavno završena. No, nezavisno od toga, mi u SD-u ćemo biti uporni, u nadi da ćemo neznavenog ministra na kraju ove priče ipak privesti k poznaniju prava i kad su u pitanju mnogi drugi segmenti koncesionih dokumenata", saopšstili su iz SDa.

 Druga neistina dogodila se, tvrde, na jučerašnjem kontrolnom saslušanju, gdje je Nurković izjavio da se na Aerodromima Crne Gore nezakonito zapošljava.

"Nažalost, osim mnogih zakona, ministar nije pročitao ni Zakon o privrednim društvima i Zakon o radu koji ga u ovom slučaju oštro demantuju. Moramo da konstatujemo da je više nego smiješno kada Nurković nekome drži lekcije o navodnom političkom zapošljavanju. On je posljednji koji na tu temu može da govori u Crnoj Gori, a ako bismo u tu temu ušli, priča bi se vrlo nepovoljno po njega završila.Treća neistina je nevjerovatna konstrukcija da je predsjednik naše partije, kada je bio ministar saobraćaja, bio za davanje Aerodroma u zakup. Performans mahanjem dopisima koje je potpisao tadašnji ministar Brajović, slavodobitnim ustupanjem istih novinarima i manipulativnom interpretacijom istih samo dodatno potvrđuje činjenicu da ministar zaista ne zna ozbiljno da vodi cijeli proces i da je zalutao u vremenu i prostoru", naveli su iz partije Ivana Brajovića.

Četvrtu u nizu neistina izrekao je, tvrde Socijaldemokrate, u emisiji Načisto na televiziji Vijesti kada je izjavio da posjeduje ekonomsku analizu o alternativnim modelima valorizacija Aerodroma na čitavih 200 strana, koju je navodno dao članovima užeg kabineta Vlade.

"U pitanju je notorna neistina koja je lako provjerljiva, a koju je pred očima cjelokupne javnosti Nurković iznio a da ne trepne. Zato ga opet pozivamo da tu čuvenu analizu, koja očigledno postoji samo u njegovoj glavi, predstavi javnosti jer ga na to obavezuje Zakon o koncesijama, a ako ništa drugo, obavezuje ga makar ljudska odgovornost.I tako redom, peta, šesta... petnaesta neistina.Na kraju, jedna izreka kaže da nije sramota i nije šteta ne znati, ali i sramota je i šteta je pretvarati se da znaš ono što ne znaš. Zato, ministre Nurkoviću, nemojte da Vas je sramota što ne znate", zaključili su iz SDa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.