Milan oborio neslavni rekord iz sezone 1932/33
Foto:Facebook

Milan oborio neslavni rekord iz sezone 1932/33

Fudbaleri Milana sinoć su uspjeli savladati Đenovu u sudijskoj nadoknadi utakmice 10. kola Serije A i doći do četvrtog mjesta na tabeli, ali su istovremeno oborili i neslavni rekord iz sezone 1932/33.

Po prvi put nakon sezone 1932/33 “rossoneri“ niti u jednoj od prvih deset prvenstvenih utakmica nisu uspjeli sačuvati mrežu netaknutom. Sinoć je Milan slavio protiv Đenove rezultatom 2:1, što je značilo da su deseti put zaredom ove sezone u Seriji A primili barem jedan gol.

Ono što je još zanimljivije, Milan je posljednji put sačuvao mrežu još 15. aprila kada je na domaćem terenu s Napolijem odigrao 0:0. Od tada su u 16 utakmica za redom primili najmanje jedan gol. To je njihova najgori niz još od perioda između 1946. i 1947. godine.

Nakon deset odigranih kola u Seriji A “rossoneri“ zauzimaju četvrto mjesto s 18 bodova, čak deset manje od lidera Juventusa.

Milan je jedan od najslavnijih italijanskih fudbalskih kolektiva. U bogatoj istoriji osvojio je čak 18 naslova šampiona Italije, posljednji put 2011. godine.

Čak sedam puta su bili šampioni Evrope, a u četiri navrata svijeta. U vitrinama imaju i pet pehara namijenjenih pobjedniku Superkupa Evrope i dva Kupa kupova. Kup Italije osvojili su pet puta, a Superkup sedam. Posljednji trofej koji je stigao u Milan bio je upravo pehar Superkupa Italije 2016. godine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.