Hrvatska: U avionu pronađeno 1.190 grama kokaina
Kokain koji je pronađen u avionu

Hrvatska: U avionu pronađeno 1.190 grama kokaina

Na aerodromu “Franjo Tuđman“ u Zagrebu, uhapšeni su 56-godišnji državljanin Sjedinjenih Američkih Država i 55-godišnji Nigerijac.

Oni su u vazdušnu luku stigli avionom u vlasništvu Amerikanca, koji je ujedno i upravljao letjelicom, dok mu je Nigerijac bio kopilot.

Po nalogu nadležnog suda policijski službenici pretražili su avion, te u repu prtljažnog prostora, pronašli paket s više od kilograma kokaina visokog kvaliteta, tačnije 1.190 grama, navode iz MUP-a Hrvatske, prenosi Anadolija.

Možete pogledati u video drogu koja je zaplijenjena.

Dodaje se da se sumnja da su spomenutu dvojicu muškaraca organizatori povezali u zločinačko udruženje, kako bi po njihovim upustvima, kokain koji su nabavili na području Afrike, iz države Mali dopremili u Zagreb, a gdje je trebao biti zamijenjen za veću količina vatrenog oružja.

Iz MUP-a kažu da je po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv dvojice muškaraca podnijeta je krivična prijava Kancelariji za suzbijanje korupcije i organizivanog kriminala.

Kriminalističko istraživanje pod nazivom “Nexus”, a koje je usmjereno na suzbijanje međunarodne trgovine droga i oružja, sproveli su službenici Policijske nacionalne kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala, u koordinaciji s Kancelarijom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala dovršili, istakli su iz MUP-a Hrvatske.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.