Istraga protiv  Vukotića zbog utaje poreza
Jovica Vukotić

ODT donijelo naredbu

Istraga protiv Vukotića zbog utaje poreza

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Kotoranina Jovana Jovice Vukotića zbog sumnje da je utajio 22.800 eura poreza i doprinosa kao izvršni direktor i osnivač firme ,,V2“ – saopšteno je Pobjedi iz ovog tužilaštva.

Vukotić koji, prema evidencijama bezbjednosnih službi, slovi za jednog od vođa škaljarskog klana, početkom oktobra saslušan je u Beogradu po zamolnici Crne Gore zbog sumnje da je utajio porez.

Međutim, on se pred istražnim organima branio ćutanjem. Vukotić je, kako se sumnja, kao izvršni direktor i osnivač društva „V2“ d.o.o. Podgorica, 1. aprila 2014. podnio prijedlog za pokretanje stečajnog postupka u toj firmi, da bi nekoliko dana nakon što je Privredni sud to prihvatio, njegov bliski srodnik osnovao novu firmu „V2 – Multi brand“.

Iz policije su ranije saopštili kako je utvrđeno da je po osnovu kupovine skupocjene i firmirane garderobe za butik, evidentirana ulazna faktura za firmu „V2 – Multi brand“ izdata od dobavljača „V2“ na iznos od 142.800 eura.

- Analiza dokumentacije ukazuje na to da je preduzeće „V2“ u trenutku predaje prijedloga za pokretanje stečajnog postupka kao svoju imovinu imalo robu u vrijednosti od 142.800 eura, što je suprotno izjašnjenju J. V. - saopšteno je ranije iz policije.

Stečajna uprava nije imala uvid u fakturu koju je „V2“ izdala „V2 – Multi brandu“ na 142.800 eura, pa je na taj način, kako se sumnja, izbjegnuto plaćanje poreskih obaveza od 22.800 eura.

Vukotić je uhapšen 10. septembra zbog falsifikovanog pasoša u turskom ljetovalištu Antalija i izručen je Srbiji. Njemu je pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu počelo suđenje zbog falsifikovanja isprava.

Kako je ranije za Pobjedu kazao advokat Borivoje Borović, Vukotić je negirao da je šef škaljarskog klana.

- Negirao je da je pripadnik škaljarskog klana, bio je vrlo jasan i određen rekavši da uglavnom režimski mediji u Srbiji spinuju tu stvar protiv njega - naveo je Borović.

Zbog sumnje da je organizovao šverc 135 kilograma kokaina, Grčka je za Vukotićem raspisala Interpolovu potjernicu.

Vukotić je u spuškom zatvoru proveo devet mjeseci, od novembra 2014. do avgusta 2015. zbog pomaganja u pokušaju ubistva 2002.

Njemu se sudilo u odsustvu zbog učešća u pucnjavi koja se dogodila 2012. godine, ali je oslobođen tih optužbi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.