Divanović: Demokrate i URA bez časnog izlaza
Nikola Divanović

Divanović: Demokrate i URA bez časnog izlaza

Jučerašnja odluka Skupštine Crne Gore kojom je dvotrećinskom većinom (sa 56 glasova "za", 5 "uzdržana" i bez glasova "protiv") usvojen prijedlog o osnivanju parlamentarnog odbora za unaprijeđenje izbornog i drugog zakonodavstva, ima izuzetan politički značaj, ocijenio je poslanik DPS Nikola Divanović.

"Toga su očigledno svjesni i oni, koji iz njima poznatih razloga, nijesu učestvovali u ovom procesu. Zato su danas, svjesni svoje neizbježne političke  marginalizacije u kojoj su se našli,  demonstrirali svu neozbiljnost i amaterizam, pokazujući nervozu koja ne priliči jednom političkom subjektu. Rukovodstvo DCG i URA, saopštilo je da ima namjeru da svoju politiku i dalje zasniva na marketinškim trikovima i medijskim manipulacijama. Ne čudi nas njihovo odsustvo elementarne političke odgovornosti i demonstracija neznanja, jer je to kontinuitet djelovanja ovih partija", istakao je on.

Prema njegovim riječima oni koji odbijaju da se pojave na svom radnom mjestu najavljuju formiranje tijela koje niti ima ikakav institucionalni značaj, niti njegove odluke bilo koga obavezuju.

"Uzgred, možda nijesu informisani, ali da ih obavijestimo: Vlada ne utvrđuje “nacrte zakona”, kao što oni tvrde, nego “prijedloge”, što bi kao elementarno politički pismeni trebalo da znaju. Verujemo da je ovu konfuziju kod Abazovića i Bečića, izazvala i javna čestitka evropskog komesara, Johanesa Hana, koji je izrazio konkretna očekivanja o učešću svih partija u radu Odbora. Odluka o formiranju ovog tijela, kao i iskazana očekivanja evropskog komesara, očigledno su ostavila predstavnike DCG i URA bez časnog izlaza iz situacije u kojoj su se zahvaljujući svojim političkim greškama našli. Zato za njih ovom prilikom imamo savjet - da ozbiljno razmisle o tome da promijene zanimanje, s obzirom da su u ovom trenutnom neuspješni, iako sumnjamo da će više ikada naći poslodavca koji će ih, umjesto za rad i konkretne doprinose, plaćati da za to da prodaju maglu", zaključio je Divanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.