Tri godine zatvora manijaku iz tramvaja
Foto: facebook

Naređeno psihijatrijsko vještačenje, jer ne može da se kontroliše

Tri godine zatvora manijaku iz tramvaja

Petnaestogodišnja djevojčica, koja je u utorak seksualno uznemiravana u tramvaju na liniji broj dva, biće saslušana u Prvom osnovnom tužilaštvu u toku ove nedjelje.

Za polno uznemiravanje maloljetnog lica, koje su snimile i kamere u tramvaju, osumnjičen je Mihailo Isailović (37), koji je uhapšen dva dana kasnije nakon što je iz pekare “Kod buraza” na Zrenjaninskom putu u Krnjači, nedaleko od zgrade u kojoj živi, ukrao burek.

1mihtMR

Foto: Screenshot

Njemu je u subotu, na prijedlog tužilaštva, određen pritvor do 30 dana kako ne bi ponovio krivično djelo.

Inače, za krivično djelo polno uznemiravanje učinjeno prema maloljetnom licu učinilac će se kazniti zatvorom od tri mjeseca do tri godine.

"Nakon saslušanja napadnute djevojčice stvoriće se jasnija slika o čitavom događaju, poput toga da li je osumnjičeni nju pratio prije ulaska u tramvaj, kada ga je prvi put vidjela, da li joj je prijetio", kaže izvor iz istrage.

Djevojčica je pregledana od strane ljekara i nisu joj pronađene tjelesne povrede.

Iako je pri hapšenju tvrdio da ima bipolarni poremećaj i da ne može da kontroliše svoje postupke, u subotu se pred tužiocem Prvog osnovnog suda branio ćutanjem. Kako saznajemo, Isailović se čudno ponašao i na saslušanju.

Na pitanja koja su mu postavljali odgovarao je samo sa “Hvala Bogu!”. Međutim, o krivici nije htio da se izjasni.

"Zatraženo je vještačenje njegove uračunljivosti kako bi se utvrdilo da li ima psihičke probleme", kaže izvor iz istrage.

Isailović je uhapšen samo nekoliko sati nakon što je u četvrtak na društvenim mrežama osvanuo snimak iz tramvaja koji je zaprepastio javnost, na kojem se jasno vidi kako muškarac prilazi djevojčici koja sjedi i počinje da je grli i dodiruje po tijelu.

Kako preplašena tinejdžerka pokušava da ga odgurne od sebe, tako on postaje sve navalentniji, dok sedam-osam putnica sjedi u tramvaju, ne preduzima ništa i okreće glavu!

"Isailović je uhapšen nakon što je ušao u pekaru gdje i inače kupuje i ukrao burek. Kako saznajemo, on je oko 22.30 sati uveče ušao u pekaru i rekao radnici: “Šta će biti ako ja sada ukradem burek?”, na šta mu je radnica M. J. odgovorila da će ga prijaviti.

Zatim je ušao iza pulta, isjekao sebi dva parčeta i izašao iz pekare.

Radnica je odmah pozvala vlasnike pekare D. V. i Z. S. i policiju.

Vlasnici su Isailovića odmah pronašli i zadržali do dolaska policije, jer je burek jeo - preko puta ulice. Ubrzo je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Vlasnici su tek kasnije, prema njihovim riječima, shvatili o kome je riječ.

Ostavila ga vjerenica

Isailovićeve komšije iz Krnjače u šoku su zbog ovih incidenata, međutim, potvrđuju da se on čudno ponašao u poslednje vrijeme.

"Čula sam da je veoma loše podnio raskid sa vjerenicom. Komšije su mi pričale kako bi ga vidjele da ide ulicom potpuno odsutan i priča sam sa sobom ili sa pticama. Sam živi u stanu i čini se kao da je psihički obolio" - rekla je jedna od komšinica.

Oni koji Isailovića poznaju nekoliko godina jedva su ga prepoznali na snimku iz tramvaja.

"Ne mogu da ga uporedim sa Mihailom od prije nekoliko godina. Vidjela sam snimak na Fejsbuku, ali uopšte nijesam prepoznala da je to on, svi smo u šoku. Prije četiri godine smo se sretali u teretani, gdje smo tokom treninga razmjenjivali po par riječi. Vidjelo se da je pametan i vrijedan mladić, koji se razumije u zdravu ishranu i takav način života. Bio je redovan na grupnim treninzima, fizički aktivan i zbog toga smo ga zvali Samuraj. Na snimku iz tramvaja je zapušten i ugojen", kazala je Isailovićeva poznanica.

Isailović je išao u Dvanaestu beogradsku gimnaziju, nakon čega je studirao Mašinski fakultet u Nišu. U tom periodu, osim što je vodio zdrav život, radio je razne poslove, poput prodaje lubenica na pijaci. Na njegovom Fejsbuk profilu piše da je direktor Agencije za uslužne djelatnosti “Refresh”.

Blic

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.