Makedonija i Grčka nakon više od deceniju obnavljaju direktne letove
Ilustracija

Makedonija i Grčka nakon više od deceniju obnavljaju direktne letove

Makedonija i Grčka obnavljaju direktne letove između dvije prijestonice poslije više od 10 godina.

Direktni letovi između Skoplja i Atine su postojali između 2003. i 2007, ali su prekinuti kada je prethodna konzervativna vlada Makedonije aerodromu u Skoplju dala ime "Aleksandar Makedonski", što je razgnijevilo Atinu.

Vlada socijaldemokrate Zorana Zaeva u februaru je u okviru pokušaja da se riješi dugogodišnji spor oko imena odlučila da se aerodrom opet nazove Međunarodni aerodrom u Skoplju.

Prema skopskom aerodromu, grčka aviokompanija Aegean Airlines će imati dvonedjeljne letove počevši od sjutra.

Vicepremijer Makedonije Bujar Osmani i zamjenik ministra za evropska pitanja Jorgos Katrugalos će biti na svečanom otvaranju prvog leta poslije deset godina iz Atine u Skoplje sjutra u 18.55 minuta a delegacija koju predvodi Osmani će se tim letom vratiti u Makedoniju.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.