Haradinaj: Žao mi je što su mi ubili drugove, ali mi je drago što sam ubijao Srbe
ilustracija

Haradinaj: Žao mi je što su mi ubili drugove, ali mi je drago što sam ubijao Srbe

Predstavnik veterana takozvane OVK-a Nasim Haradinaj rekao je da se ne plaši Specijalnog suda i da javno priznaje da je ubijao srpske vojnike.

U emisiji „Frontal“ Haradinaj, inače brat od strica premijera tzv. Kosova Ramuša Haradinaja, izrazio je revolt zbog stvaranja suda koji jednostrano tretira ratne zločine, prenosi Sputnjik.

On je rekao da se ne plaši jedne takve institucije, koja je „nepravedno formirana, uspostavljena da sudi Albancima, a ne Srbima“, za djela izvršena tokom poslednjeg rata na Kosovu, prenosi „Kossev“.

Predstavnik veterana rekao je da su on i drugi pripadnici tzv. OVK-a ubijali srpske vojnike.

„Ubijao sam srpske vojnike svaki put kada sam imao šansu. Kažem svojoj porodici da mi je žao što nisam ubijao onoliko koliko mi je bio ćef. Žao mi je što su mi ubili drugove, ali mi je drago što sam ubijao Srbe“, rekao je Haradinaj.

KoSSev podsjeća da ovo nije prvi put da se govori o “količini“ ubijanja.

Nedavno je u zgradi kosovskog parlamenta, pred srpskom poslanicom, poslanik NISMA-e Miljaim Zeka, buneći se zbog predloga da se Vidovdan i Sretenje uvrste na listu “državnih praznika Kosova“ rekao sljedeće:

“Vi ste ubili 14 hiljada nas, mi smo ubili 1.400 vas, nismo mogli više ali bismo od vas napravili sudžuk“, prenosi N1.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.