Opštini Bijelo Polje nagrada za podsticaj razvoja poljoprivrede
Foto:Opština Bijelo Polje

Opštini Bijelo Polje nagrada za podsticaj razvoja poljoprivrede

Na Drugoj Nacionalnoj konferenciji o poljoprivrednom i ruralnom razvoju koja je juče održana u Pljevljima, Opštini Bijelo Polje je uručena nagrada ‘’Moba’’ za postignuti zajednički rad i realizaciju za Programe mjera za podsticaj razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Nagradu je primio predsjednik Opštine Petar Smolović, koji se zahvalio Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja i organizatoru na dodjeli značajnog priznanja.

Smolović je pozdravio učesnike konferencije i naglasio da su mjere za podsticaj poljoprivrede i ruralnog i održivog razvoja ove godine u Bijelom Polju unaprijeđene, a taj pozitivan trend će se nastaviti i narednih godina, imajući u obzir da je poljoprivreda najvažniji privredni resurs ovog regiona, saopšteno je iz Opštine Bijelo Polje.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, koji je istakao da se nada da će ova konferencija postati tradicionalna, da će se na njoj razmjenjivati rezultati ruralnog razvoja i regionalna iskustva.

"Čestitam lokalnoj samoupravi u Bijelom Polju koja je ove godine dobila veoma značajnu nagradu za podsticaj poljoprivrede. To je dokaz da je rukovodstvo opštine u ovoj oblasti ostvarilo značane rezultate u tekućoj godini. Vlada će posebno aktivno i odgovorno nastaviti da se bavi vitalnim temama za građane, rast životnog standarda, novim radnim mjestima, održivim korišćenjem prirodnih resursa, razvojem poljoprivrede i sela, unapređenjem zdravstva, obrazovanjem, kulturom, sportom i podrškom onima kojima je potrebna. Crna Gora je jasno pokazala da želi i da aktivno doprinosi stabilnosti, slozi, multietničkom skladu, dijalogu, razumijevanju i u Crnoj Gori i u regionu i u svijetu. Vlada će posvećeno nastaviti da snaži ove vrijednosti, i neće dozvoliti da bilo koji od ovih interesa države i građana bude ugrožen", rekao je Simović.

Za 25 mjera Programa za podsticaj razvoja poljoprivrede i Programa podsticajnih mjera u ruralnom i održivom razvoju a 2018.godinu je opredijeljen iznos sredstava od 200.000 €.

Učesnike je pozdravio i predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić koji je podsjetio da je stočarstvo dominantna grana poljoprivrede u Pljevljima, navodeći da pljevaljski poljoprivrednici nemaju problema sa plasmanom proizvoda.

Dvodnevna Konferencija je međunarodnog karaktera već drugu godinu zaredom organizuje je NVO „Mreža za ruralni razvoj“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Skup predstavlja priliku za razmjenu ideja i iskustava u cilju daljeg unapređenja poljoprivrede i razvoja ruralnih područja u Crnoj Gori, kao i uspostavljanja intenzivinije buduće saradnje svih relevantnih aktera.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.