Vučić zabrinut zbog dešavanja na Kosovu, uplašen zbog svega što može da se desi zemlji i narodu
Aleksandar Vučić

Potrebno jedinstvo naroda

Vučić zabrinut zbog dešavanja na Kosovu, uplašen zbog svega što može da se desi zemlji i narodu

Govoreći o današnjoj sjednici Vlade, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će u narednih 18 mjeseci biti uloženo 50 miliona eura dodatnih investicija za Srbe na Kosovu i Metohiji.

Vučić je danas izjavio da je zabrinutost povodom najave o formiranju Vojske Kosova 28. novembra i "otimanju" srpske nadležnosti Elektromreže, upitavši u čemu je onda smisao dijaloga Beograda i Prištine, javlja agencija Anadolija.

Nakon što je prisustvovao sjednici Vlade Srbije s predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije u Beogradu, Vučić je na konferenciji za novinare izjavio da je kao predsjednik Srbije veoma zabrinut, jer je dobio obavještenje "gdje pokušavaju Albanci na silu da otmu našu elektroprenosnu mrežu protivpravnim putem".

On je rekao i da će 28. novembra na Dan albanske zastave biti formirana Vojska Kosova, ukazavši da je to u suprotnosti sa svim međunarodnim sporazumima.

"Tu se postavlja pitanje u čemu je smisao dijaloga. Potrebno je jedinstvo naroda i biće nam potrebna snaga naroda više nego ikada, jer ćemo se mi u skladu s malim mogućnostima mjerama suprotstaviti", kazao je Vučić.

Prema njegovim riječima, on je veoma uplašen zbog svega što može da se desi zemlji i narodu.

"Mi ćemo čuvati mir i stabilnost na svaki način, ali nikome nećemo dozvoliti da pretjeruje, prijeti ili ubija srpsko stanovništvo", poručio je Vučić.

Vučić je ponovio svoju molbu i po pitanju formiranje Vojske Kosova.

"Još jedanput pozivam Srbe s Kosova i Metohije da ne učestvuju u formiranju Vojske Kosova, jer tu vojsku formiraju ni zbog čega drugog nego da bi te Srbe jednog dana iskoristili da zapucaju na druge Srbe", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je najavio da će u narednih 18 mjeseci biti uloženo 50 miliona eura dodatnih investicija za Srbe na Kosovu i Metohiji, kao i za podsticanje početka rada određenih fabričkih postrojenja i na sjeveru Kosova, bolnice u Gračanici, Kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, i za investicije južno od Ibra, kao i pravljenje turističkih centara od pojedinih mjesta kao što je Banjska.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.