Za dan rasvijetljeno paljenje vozila porodice Božović: Uhapšen Amerikanac, detaljno planirao djelo
Foto: Svetlana Mandić/Vijesti

Nikšić

Za dan rasvijetljeno paljenje vozila porodice Božović: Uhapšen Amerikanac, detaljno planirao djelo

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su za jedan dan, rasvijetlili podmetanje požara na dva vozila u Nikšiću i tom prilikom lišili slobode Dž.M. (48) iz Sjedinjenih Američkih Država, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Kako je saopšteno iz Uprave policije on je priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu.

"Naime, nikšićka policija je 29. oktobra 2018. godine oko 20,30 časova lišila slobode Dž.M. zbog sumnje da je 28. oktobra 2018. godine oko 04,50 časova u naselju Miločani podmetnuo požar na dva putnička motorna vozila, u vlasništvu M.B. (59) iz Nikšića i njegove ćerke J.B, koja su bila parkirana u garaži u neposrednoj blizini porodične kuće oštećenih lica. On je, sumnja se, ovo krivično djelo počinio na način što je upotrebom zapaljive tečnosti polio navedena vozila i otvorenim plamenom izazvao požar", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policijski službenici su odmah nakon zaprimljene prijave izašli na lice mjesta i o događaju obavijestili nadležnog tužioca.

Policija je kako se dodaje u saopštenju, izvršila uviđaj lica mjesta u prisustvu vještaka za požare, eksplozije i havarije.

"Tokom vršenja uviđaja utvrđeno je da je požar na putničkim motornim vozilima marki „Renault Megane“ i „Ford Fusion" podmetnut, a sa lica mjesta izuzeto je više materijalnih tragova koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Usljed dejstva požara vozila su u potpunosti uništena dok je na objektu nastupila materijalna šteta",navode iz policije.

Sumnja se da je Dž.M. ovo krivično djelo počinio zbog nesuglasica sa porodicom Božović.

"On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo detaljno planirao i pripremao. Tome u prilog ide činjenica njegovog pokušaja obezbjeđivanja alibija, na način što je 26. oktobra napustio teritoriju Crne Gore na jednom graničnom prelazu sa Bosnom i Hercegovinom, da bi 29. oktobra pokušao da uđe u Crnu Goru na isti granični prelaz, kojom prilikom je zaustavljen od strane granične policije i sproveden u CB Nikšić. Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je Dž.M. nakon što je izašao iz Crne Gore nedugo zatim ilegalno ušao u Crnu Goru, pa je nakon izvršenog krivičnog djela opet ilegalno napustio teritoriju Crne Gore", kazali su iz policije.

Nakon dovođenja u službene prostorije Dž.M. je odveden u Opštu bolnicu Nikšić gdje su mu konstatovane povrede u predjelu ruku i glave u vidu opekotina a koje po vremenu nastanka odgovaraju vremenu izvršenja krivičnog djela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.