13. novembar neće biti praznik Njegoša
Petar II Petrović Njegoš

Skupština nije prihvatila predlog DF-a

13. novembar neće biti praznik Njegoša

Skupština Crne Gore nije prihvatila predlog Demokratskog fronta (DF) da se u Crnoj Gori uvede novi praznik, 13. novembar – Dan Petra II Petrovića Njegoša.

Uoči glasanja u parlamentu, poslanik DF-a Milan Knežević podsjetio je da je sličan predlog potekao od Vlade Crne Gore u novembru 2017. godine, koji je morao biti povučen zbog Bošnjačke stranke.

"Ako vi ne osjećate ljudsku i državotvornu potrebu da podržite ovaj predlog, onda mislim da ne postoji nijedna tačka spajanja u crnogorskom društvu oko koje bi mogli da se okupimo. I svu priču o multikulturalnoj i multivjerskoj Crnoj Gor bacite u Cijevnu koje više nema. Podsjećam da je sličan predlog predložila Vlada Duška Markovića u novembru 2017. i morala da ga povuče, jer je Bošnjačka stranka saopštila da ga neće glasati", kazao je Knežević.

Poručio je da bi DF, da je tada bio u parlamentu, glasao za predlog premijera Duška Markovića.

"Za posljedicu imamo činjenicu da Bošnjaci ne samo da neće da glasaju za ovaj predlog, već hoće promjenu državnih simbola u zemlji u kojoj 75 odsto građana pravoslavaca. A zamjera mu se što Njegoš pjeva o slobodi i što je htio malu zemlju da oslobodi od ropstva", kazao je Knežević.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.