Odbijena žalba, Vukotić ostaje u pritvoru još 30 dana
Jovica Vukotić

Odbijena žalba, Vukotić ostaje u pritvoru još 30 dana

Viši sud u Beogradu odbio je žalbu odbrane Jovice Vukotića i potvrdio rješenje Drugog osnovnog suda kojim mu je pritvor produžen za još 30 dana.

Kako navodi portparol suda Bojana Stanković Vukotiću je produžen pritvor zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično djelo.

Obrana je žalbom tražila ukidanje pritvora, ili zamjenu za blažu mjeru.

Vukotiću je prošle sedmice počelo suđenje zbog optužbi za korišćenje falsifikovanog makedosnkog pasoša na ime Georgi Andonov. On nije poricao da je putovao sa lažnim pasošem, ali je tvrdio da ga je koristio u državama van Srbije kako bi izbjegao maltretiranje po aerodromima. Vukotić se tereti za produženo krivično djelo falsifikovanje isprave za koje je zaprijećena kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina zatvora. 

Tužilaštvo optužnim predlogom traži da ga sud osudi na godinu i po zatvora. 

Da podsjetimo, Vukotić je uhapšen 10. septembra u turskom ljetovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgi Andonov i već sjutradan je deportovan u Srbiju. 

Grčka je za njim raspisala međunarodnu potjernicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza zbog čega je nedavno saslušan u Beogradu. On ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je protjeran iz Turske.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.