Sačekuša u Južnoj Africi: Ubijen advokat koji je branio Arkanovog ubicu
Image: Anthony Molyneaux

Ubijen dok je vodio djecu u školu, ranjen i njegov sin

Sačekuša u Južnoj Africi: Ubijen advokat koji je branio Arkanovog ubicu

Advokat Pit Mihalik (50), koji je zastupao veliki broj ličnosti iz južnoafričkog podzemlja, uključujući i Dobrosava Gavrića, ubicu Željka Ražnatovića Arkana, ubijen je u sačekuši u Kejptaunu dok je vodio djecu u školu. Njegov sin (8) je takođe ranjen u pucnjavi dok ćerka nije povrijeđena.

Ubica je, kako prenose lokalni mediji, prišao Mihalikovim kolima i upucao ga kroz prozor, dok advokatovi telohranitelji nisu uspjeli da reaguju.

unnamed1

Advokat Pit Mihalik

Podsjećamo, proces protiv Arkanovih ubica otpočeo je 2000. godine, a okončan je tek 2007. Presuda za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića postala je pravosnažna u decembru te godine, skoro osam godina nakon zločina. Tadašnji Vrhovni sud je Dobrosavu Gavriću kaznu, koju mu je izrekao Okružni sud od 30 godina zatvora, povećao za pet godina, dok je potvrđena prvostepena odluka kojom su Milan Đuričić Miki i Dragan Nikolić Gagi bili osuđeni na po 30 godina.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.