Ubrzo konkurs za školu u Tološima, pregovara se sa CEB-om oko izgradnje novih vrtića
Damir Šehović

Najveći investicioni ciklus u obrazovanju posljednjih decenija

Ubrzo konkurs za školu u Tološima, pregovara se sa CEB-om oko izgradnje novih vrtića

Ministar prosvjete dr Damir Šehović danas je, odgovarajući na poslaničko pitanje u vezi sa planiranim investicijama u obrazovnu infrastukturu, rekao da bi konkurs za idejno rješenje za školu u Tološima trebalo da bude ubrzo raspisan, a planirana površina ovog objekta je oko 5.000 m2.

Istakao je i da se pregovara sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope o produženju kreditnog aranžmana za novi ciklus izgradnje predškolskih ustanova.

Kako je rekao, zahvaljujući takvom opredjeljenju Ministarstva i Vlade,"svjedočimo moguće najvećem investicionom ciklusu koji se odnosi na obrazovnu infrastrukturu poslednjih decenija“. 

Ministar je tako podsjetio i da je izrada projektne dokumentacije za vrtić u Bloku VI je u završnoj fazi, nakon čega će se raspisati tender za odabir izvođača radova.

„Vlada je otkupila i zemljište za izgradnju novog vrtića i osnovne škole u zahvatu DUP-a „Radoje Dakić“, vrijednosti od preko 3 miliona eura, pa je za 2019. godinu planiran početak aktivnosti na izgradnji takođe višemilionskih projekata – novog vrtića, moguće i škole, odnosno izrada projektne dokumentacije“, rekao je ministar. 

Šehović je zaključio sa informacijom da je planirana izgradnja nove osnovne škole u naselju Karabuško polje.

Kako je rekao, u toku su aktivnosti na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa mještana sa Glavnim gradom i opštinom Tuzi, kako bi se moglo pristupiti izradi projektne dokumentacije za ovu takođe višemilionsku investiciju. 

Nakon otvaranja vrtića u naselju Zagorič krajem 2016. godine, u koji je uloženo 1,2 miliona eura, a nedavno i vrtića na Starom Aerodromu, vrijednog blizu 3 miliona eura, u toku je i izgradnja vrtića u Tuzima vrijednosti oko 1,5 miliona eura.

Osim toga, u postojeći objekat JU Gimnazija „Slobodan Škerović“ tokom ljetnjeg raspusta ove godine je uloženo oko 1,3 miliona eura, čime su stvoreni odlični uslovi za boravak i rad.

Ipak, kako je mnistar poručio, nezavisno od toga Ministarstvo prosvjete analizira potrebu izgradnje nove gimnazije. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.