Prioritet rješavanje dugotrajnih problema Prijestonice
Foto: Kabinet Predsjednika CG

Đukanović predsjedavao III sjednicom Senata Prijestonice

Prioritet rješavanje dugotrajnih problema Prijestonice

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjedavao je III sjednicom Senata Prijestonice, na kojoj je usvojen Godišnji program rada Prijestonice za 2019. Ocijenjeno je da Program oslikava jasnu viziju sprovođenja osnovnih razvojnih prioriteta Prijestonice, saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore.

Đukanović je istakao da su prioriteti realno sagledani i dobro postavljeni posebno imajući u vidu da se radi o prvoj godini mandata lokalne uprave, te da će i u periodu koji predstoji, biti prilike za dalje unapređenje.

2R6A1921

On je kazao da je prioritet rješavanje dugotrajnih problema Prijestonice, poput vodosnabdijevanja, infrastrukture i komunalnog opremanja.

"Takođe da je i Programom, kao i strateškim opredjeljenjem države i lokalne vlasti, kvalitetno i usmjereno tretirano pitanje valorizacije zemljišta bivše kompanije Obod, sa jasnom vizijom za operacionalizaciju tog prostora za otvaranje novih preduzeća, investiranje i zapošljavanje građana Cetinja", navodi se u saopštenju kabineta.

2R6A1936

Članovi Senata su se saglasili da se sprovođenje Programa mora pratiti redovno i posvećeno, jer se radi o zahtjevnoj agendi, koja će doprinijeti daljem razvoju Cetinja.

"U tom kontekstu, potreban je zajednički rad, lokalne i centralne vlasti, uz objedinjavanje svih administrativnih i naučnih kapaciteta u svrhu realizacije zacrtanih ciljeva", zaključeno je na sjednici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.