Srušio se avion sa 189 osoba, šest tijela izvučeno iz mora, neće biti preživjelih?! (VIDEO)
Foto: RTS

Promovisan kao "najsigurniji avion na svijetu"

Srušio se avion sa 189 osoba, šest tijela izvučeno iz mora, neće biti preživjelih?! (VIDEO)

Avion indonežanske kompanije "Lajon er" sa 189 putnika i članova posade srušio se rano jutros u more svega nekoliko minuta nakon polijetanja iz Džakarte. Zvaničnik indonežanske agencije za potragu i spasavnje Bambang Surjo procijenio je da neće biti preživjelih, prenio je Rojters.

U potrazi učestvuje oko 300 spasilaca, među kojima su pripadnici vojske, policije i lokalni ribari.

Spasilačke ekipe do sada su izvukle šest tijela, javlja Anadolija.

U saopštenju se navodi kako su tijela prevezena u luku Priok, u Džakarti.

Tan2018102954518851

Foto:Tanjug/AP

Spasioci su pronašli u moru djelove tijela putnika. Osim potrage za putnicima, pokušavaju da pronađu i trup aviona, javlja Rojters.

Vlasti su objavile slike mobilnih telefona, knjga, prtljaga i djelove aviona koje su spasioci prikupili, a indonežanska televizija prikazala je snimke uznemirene rodbine putnika koji su čekali avion na aerodromu u gradu Pankal Pinang.

Pilot aviona imao je državljanstvo Indije, a jedan od putnika Italije. Mediji prenose da su u avionu bila i najmanje 23 vladina zvaničnika.

Tek što je poletjela, posada aviona zatražila da se vrati na aerodrom zbog tehničkih problema, saopštili su zvaničnici. Dozvoljeno im je prinudno slijetanje ali se uskoro prekinula veza.

Vremenski uslovi za let su bili dobri, vjetar je bio slab, a oblaka koji izazivaju turbulenciju aviona nije bilo, navela je meteorološka služba Indonezije.

Model aviona boing 737 MAX 8, koji se danas srušio u Indoneziji, koristi se u saobraćaju tek 18 mjeseci i promovisan je kao "najsigurniji avion na svijetu".

Pad aviona u Indoneziji je prvi incident u kojem je uključen model 737 Max. U izjavi objavljenoj nakon udesa u Indoneziji, Boing je naveo da je kompanija "spremna da pruži tehničku pomoć u istraživanju nesreće". 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.