Sve više mladih i žena pristupa Bošnjačkoj stranci
Sa sjednice

Sve više mladih i žena pristupa Bošnjačkoj stranci

U posljednje vrijeme u Bošnjačkoj stranci je osjetan priliv velikog broja mladih i žena, koji predstavljaju ogroman potencijal, ocijenjeno je na zajedničkoj sjednici Predsjedništva Foruma mladih i Foruma žena Bošnjačke stranke u Bijelom Polju.

"Mladi i žene predstavljaju vrlo značajan dio sveukupne politike Bošnjačke stranke, a organizovani kroz svoje matične forume čine generator zdravih ideja i pozitivnih procesa.Tekuća godina je ocijenjena kao izuzetno uspješna, gdje je Bošnjačka stranka svojim nastupom na lokalnim izborima potvrdila neupitan legitimitet među svojim biračima, postala parlamentarna u svim opštinama gdje ima osnovane odbore i znatno uvećala broj odborničkih mandata", saopšteno je nakon sjednice.

Naglašavaju da ohrabruje činjenica da je na listama BS među kandidatima bio veliki broj mladih i žena, koji su dali nesumnjiv doprinos u svim izbornim kampanjama.

Na sjednici su analizirane dosadašnje aktivnosti dva partijska organa i najavljeni planovi za naredni period.

Sjednicom su kopredsjedavali Kenana Strujić, predsjednica Foruma žena i Sead Šahman, predsjednik Foruma mladih.

Ispred predsjedništva BS govorili su članovi Mersudin Gredić i Asmir Pepić, kao i predsjednik odbora BS u Bijelom Polju Muradif Grbović i poslovni direktor Admir Adrović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.