Tajani: Crna Gora će do 2025. imati svoje mjesto u EP
Antonio Tajani

Predsjednik Evropskog parlamenta uvjeren

Tajani: Crna Gora će do 2025. imati svoje mjesto u EP

Iskreno vjerujem da će Crna Gora do 2025. godine imati svoje mjesto u Evropskom parlamentu, kazao je za Pobjedu predsjednik te visoke institucije Evropske unije Antonio Tajani.

"Ja vjerujem da će Crna Gora biti dio Evropskog parlamenta do 2025. godine. Taj datum priželjkuje Evropska komisija, ali i ja”, rekao je Tajani.

Upitan kako bi ishod predstojećih izbora za Evropski parlament, koji će biti održani od 23. do 26. maja naredne godine, mogao uticati na dalji proces proširenja, Tajani je rekao da se nada dobrim rezultatima, koji će, prije svega, ići u korist stabilnosti Evropske unije.

"Vjerovatno će Evropska narodna partija biti prva partija narednog saziva Evropskog parlamenta. Onda bi se morala obezbijediti i većina prilikom glasanja za novi sastav Evropske komisije. Sve u svemu, ja mislim da primarni cilj treba da bude stabilnost Evropske unije”, zaključio je Tajani.

On je početkom ovog mjeseca u sjedištu EP u Strazburu razgovarao sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem i tom prilikom, takođe, ocijenio kako je evropski put Crne Gore “nepovratan” a naše liderstvo “neupitno”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.