Pomozimo porodici Ćerimi koja živi u zaista teškim uslovima

Danima ništa nisu jeli

Pomozimo porodici Ćerimi koja živi u zaista teškim uslovima

Pomozimo tročlanoj porodici Ćerimi, koja živi u Tuzima i suočava se sa velikim zdravstvenim i egzistencijalnim problemima. Apel za pomoć uputio je Dragoje Vlahović, građanski aktivista.

" Mehmed Ćerimi, njegova supruga Nežiba i sestra Vahida su strani državljani iako u Crnoj Gori žive preko 30 godina. Nedžiba je prije nešto više od tri godine doživjela težak moždani udar i od tada je potpuno nepokretna, vezana za postelju i trpi velike bolove. Vahida je takođe bolešljiva i radno nesposobna. Glava kuće Mehmed je jedini radno sposoban, iako i on bolešljiv, prinuđen je da 24 časa bude pored teško bolesne supruge, o kojoj brine i nije u mogućnosti da nadničari i tako zaradi da se makar prehrane", kazao je Vlahović.
5

Kuća u kojoj ova porodica živi je bila u veoma lošem stanju, sa krovom koji prokišnjava na sve strane i bez vrata i prozora, ali kako navodi Vlahović ,u protekih godinu dana uspjeli su da riješe taj gorući problem zahvaljujući humanim ljudima.  Dodaje da su takođe, uspjeli da za prethodnu zimu obezbijede i drva za ogrijev, kao i nešto hrane i garderobe. Uz pomoć nadležnih institucija su za njih obezbijedili i zdravstveno osiguranje, pomoć koja iznosu 67€ i invalidska kolica za Nedžibu.

"Međutim, najveći problem je to što se većina ljekova, bez kojih Nedžiba ne može, ne podiže putem recepta, već se moraju kupovati, tako da sav novac od pomoći koju dobiju, Mehmed Ćerimi da za ljekove koji su neophodni njegovoj supruzi. Za hranu, higijenu i ostale potrepštine ne ostaje novca, navodi on.

 Mehmed kaže da su mu obećali još 50€ mjesečne pomoći, međutim od toga nema ništa.
12
"Trenutno najveći problem ove porodice su drva za ogrijev i nedostatak hrane. Prošle godine im je jedan čovjek iz sela Vranj obezbijedio drva za zimu, pa apelujemo na sve dobre ljude da im i za ovu zimu pomognu na isti način.  Takođe, ono što jako brine je njihov prazan frižider, a Mehmed se žali da danima ništa nisu jeli. Zato molimo sve humane ljude da pomognu ovoj porodici, koja živi u zaista teškim uslovima. Pomoć možete dostaviti lično, ili uplatiti na žiro račun: 530-0000100361823-16 NLB banka, na ime Mehmed Ćerimi. Kontakt telefon Mehmeda Ćerimija je 069/815-350. Ovim putem želimo da se zahvalimo svim ljudima dobrog srca, koji su do sada pomagali ovoj porodici, ali i da pozovemo sve one koji su u mogućnosti, da im pomognu u hrani i drvima za ogrijev, kako bi preživjeli ovu zimu", zaključio je Vlahović.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.