Radulović: Zbog radova na autoputu nije izmješten tok rijeke Tare

Obišao gradilište

Radulović: Zbog radova na autoputu nije izmješten tok rijeke Tare

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović obišao je gradilište mostova Tara 1 i 2, i poručio da zbog radova na autoputu nije izmješten tok rijeke Tare.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) objavio je snimak dronom na kome se vidi da je zbog radova na autoputu i izgradnje mostova Tara 1 i 2, tok istoimene rijeke promijenjen, jer je, kako su saopštili iz MANS-a, njeno korito izmješteno, prenosi Rtcg.

"Postoji regulacija korita rijeke Tare, nema izmještanja toka", kazao je Radulović novinarima, nakon što su obišli radove.

On je naveo da crnogorski stručnjaci, ali ni strani eksperti ne vide problem u trenutnom stanju rijeke Tare.

“Ja ne vidim da se bilo gdje dešava nešto što nije normalno za gradilište ovog tipa”, poručio je Radulović.

Prema njjegovim riječima, nema odstupanja od glavnog projekta, te da su izvođači više puta bili kažnjeni zbog propusta.

“Sličnih problema je bilo i ranije, prošle godine su 154 dana bili zabranjeni radovi”, naveo je Radulović.

Ministar je u petak u parlamentu kazao da vjeruje da elaboratom nije predviđeno izmiještanje korita rijeke Tare na gradilištu autoputa, već da se radi o prekršaju izvođača.

“Vjerujem da se radi o prekršaju izvođača i on će biti sankcionisan. Tara će ostati suza Evrope kakva jeste, to nema alternativu”, poručio je Radulović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.