Albanci odlučno protiv promjene simbola
Nik Đeljošaj

Neće podržati inicijativu Bošnjačke stranke

Albanci odlučno protiv promjene simbola

Predsjednik Albanske alternative (AA) i funkcioner koalicije "Albanci odlučno" Nik Đeljošaj saopštio je da albanski politički subjekti, koji participiraju u vlasti, ne zahtijevaju promjenu državnih simbola. Naveo je i da njihova koalicija neće podržati inicijativu Bošnjačke stranke da se islamski simboli ugrade u državne simbole Crne Gore.

Đeljošaj je za "Dan" rekao da su i protiv inicijative da se djela Njegoša i Danila Kiša eliminišu iz obrazovnog programa u Crnoj Gori.

“Albanci nemaju zahtjeve za promjenu zastave, jer se zvanična zastava Crne Gore poštuje od Albanaca. Ona je izraz većinske Crne Gore i mi to poštujemo. Albanci u Crnoj Gori i bilo gdje da žive imaju svoju nacionalnu zastavu i takođe državnu u Crnoj Gori. Mislim da zahtjev Bošnjačke stranke nije dobar prema Crnoj Gori. Albanci ne razumiju i ne podržavaju vezivanje vjere sa nacijom i zastavom", poručio je Đeljošaj.

On je ocijenio da su djelovanje SPC u Crnoj Gori i zahtjev Boščnjake stranke slični.

"Kao što mislimo da treba ukloniti crkvu sa Rumije, principjelno smo i protiv inicijative BS za mijenjanje zastave i drugih zahtjeva u vezi sa Njegošem i Kišom. Spremni smo da učestvujemo u razgovorima o svim otvorenim pitanjima, kao što smo dali doprinos da Crna Gora bude samostalna i članica NATO-a. Doprinos daljem demokratkom putu Crne Gore biće neupitan kada su u pitanju Albanci", naveo je Đeljošaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.