Policija rasvijetlila više krivičnih djela u Nikšiću
Ilustracija

Policija rasvijetlila više krivičnih djela u Nikšiću

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su rasvijetlili pet krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata i to tri KD teška krađa i dva KD krađa, saopšteno je iz policije. Za ova krivična djela procesuirana su tri lica.

"Nikšićka policija je podnijela nadležnom tužiocu krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv S.B. (29) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da je počinio tri krivična djela teška krađa. Sumnja se da je jedno krivično djelo počinio u decembru 2017. godine a dva u maju 2018. godine. On je, kako se sumnja, ova krivična djela počinio na štetu tri ženske osobe, na način što im je prilazio sa leđa i na drzak način im otimao novčanike i torbe u kojima su se nalazili novac i lične stvari. Takođe, uz krivičnu prijavu u redovnom postupku nadležnom tužiocu je procesuiran N.M. (20) iz Nikšića zbog osnovane sumnje da je počinio KD krađa. On je, sumnja se, ovo krivično djelo počinio na način što je iz jedne porodične kuće otuđio pištolj kalibra 7,65 mm. Službenici nikšićke policije su rasvijetlili i KD krađa koje je počinjeno u septembru 2018. godine na štetu strane državljanke kojom prilikom joj je otuđen bicikl kao i dvije putne torbe. Policija sumnja da je ovo krivično djelo počinio G.P. (46) iz Nikšića. Protiv njega je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku".

Barska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv M.G. (20) zbog osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela - izazivanje opšte opasnosti i uništenje i oštećenje tuđe stvari na štetu ZIKS-a.

"On je, kako se sumnja, 09.02.2018. godine, dok se nalazio u službenom vozilu vlasništva ZIKS–a, a koje je bilo parkirano na platou ispred ulaza u zgradu Osnovnog suda u Baru, iskoristio nepažnju zaposlenih službenika i u unutrašnjem djelu navedenog vozila podmetnuo požar na način sto je upaljačem zapalio sjedište nakon čega su službenici ZIKS-a lokalizovali požar upotrebom protivpožarnog aparata. Navedeno lice se nalazi u ZIKS-u zbog izvršenja drugog krivičnog djela", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.