Crna Gora i Japan da jačaju saradnju na investicionom planu

Crna Gora i Japan da jačaju saradnju na investicionom planu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas ambasadora Japana u Crnoj Gori Juničija Marujamu. Uz najbolje želje za uspješno obavljanje diplomatske misije, Đukanović je iskazao zadovoljstvo kvalitetom odnosa dvije države, utemeljenim na međusobnom uvažavanju, povjerenju i prijateljstvu.

U tom kontekstu pozitivnom je ocijenio pažnju koju Japan posvećuje Crnoj Gori i regionu, što je posebno iskazano imenovanjem specijalnog ambasadora nadležnog za region, sa sjedištem u japanskom MVP u Tokiju.

Kako je saopšteno iz predsjednikovog kabineta, Đukanović je naglasio da je kvalitet političkog dijaloga na visokom nivou dobra osnova za produbljivanje saradnje Crne Gore i Japana, posebno u oblasti ekonomije i investicija.

On je poručio da je za Crnu Goru dragocjena i mogućnost transfera znanja i tehnologija u tim oblastima, imajući u vidu naše strateško opredjeljenje da razvijamo ekonomiju i unapređujemo kvalitet života.

"Dvije države imaju potencijal za saradnju i u naučnoj sferi, oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja", ocijenio je predsjednik, te posebno zahvalio na razvojnoj pomoći koju je Japan dodjeljivao Crnoj Gori proteklih godina.

Ambasador Marujama čestitao je Đukanoviću na izboru za predsjednika države iskazujući uvjerenje u dalje jačanje veza Crne Gore i Japana.

Posebno je naglasio značaj jačanja saradnje na investicionom planu, i daljem privlačenju japanskih investitora u Crnu Goru, ne samo zbog razvoja preduzetništva, već i zbog transfera znanja, tehologije i najboljih iskustava.

Dodao je da će lično posvetiti posebnu pažnju predstavljanju crnogorskog turizma građanima Japana, usljed brojnih potencijala s kojima se upoznao od stupanja na funkciju. Takođe, poručio je da će Japan nastaviti s podrškom crnogorskim studentima za usavršavanje jezika i znanja na najboljim japanskim univerzitetima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.