DEMOS: Đukanović i Marković različito o evropskom putu
ilustracija

DEMOS: Đukanović i Marković različito o evropskom putu

Iako su nedavno saopšteni visoki troškovi konferencija na crnogorskom primorju nastavlja se intenzivnost njihovih beskorisnih održavanja, koji su već odavno javno ofirani kao teatri simulacija i ispraznih formulacij, ocijenili su iz DEMOS-a.

Kako su saopštili, uz  nekog visokog međunarodnog gosta, ima obično i ratnika iz različitih faza  krvavog raspada jugoslovenske  države, koji su dinamikom vremena preobučeni u državnike.

U   ambijentu bildovanja stila demokratije i osjećanja vizionarstva primjetna su dva momenta:

"Slični skupovi se nikada ne održavaju na sjeveru zemlje, recimo u Beranama ili Bijelom Polju, i već gotovo uvijek u gradu koji tajkunski diše i kojim upravljaju kriminalne  grupa iz vladajuće stranke I na  ovim skupovima se nikada ne govori o platama, penzijama, nezaposlenosti, dugu zemlje, narkomaniji, zdravstvu, sudstvu, obrazovanju i  kriminalu", tvrde u DEMOS u.

Predstavnici zemalja u kojima demokratija nikako da uhvati korijene, se kreću  sa prognozama budućnosti svojih država i regiona, dok se tema ulazaka zapadno-balkanskih zemalja u Evropsku uniju ostavlja za finale u atmosferi domaćih  kladionica

"Primjetno je da su u toj fazi predsjednik i premijer crnogorske države bili jako raštimovani oslikavajući i na tom mjestu trenutak crnogorske džavne politike", smatraju u partiji Miodraga Lekića.

"Dok je predsjednik države u na konferenciji  „Balkan i Evropska unija – petogodišnji ciklus Berlinskog procesa“ u Budvi govorio o „zamagljenoj evropskoj perspektivi balkanskih država“, premijer je upravo nezamagljivo vidio da Crna Gora  ulazi u EU prije 2025 ili baš te godine. Tako je učešće crnogorskih predsjednika (države i vlade) sa dvije totalno različite vizije zemlje doprinijelo slici ozbiljnosti samita čije troškove građani, iako faktički finasijeri, neće nikada saznati" zaključuju iz DEMOSa.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.