Liste čekanja u KCCG mnogo manje nego u Sloveniji
Jevto Eraković i Aleš Šabeder, foto:PR Centar

Memorandum o saradnji kliničkih centara Crne Gore i Slovenije

Liste čekanja u KCCG mnogo manje nego u Sloveniji

Direktori kliničkih centara Crne Gore i Ljubljane potpisali su danas Memorandum o poslovnoj saradnji u oblasti pružanja usluga zdravstvene zaštite, edukacije i naučno-istraživačkog rada čim će, kako su saopštili, dosadašnja odlična saradnja biti podignuta na još veći nivo.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), Jevto Eraković, kazao je da je povod posjete menadžmenta Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Ljubljana KCCG-u uspostavljanje i nastavak uspješne saradnje tih zdravstvenih ustanova.

„Definisali smo korake u kom pravcu će ići ta saradnja, što je veoma važno za KCCG i njegovo pozicioniranje kao regionalnog lidera. Očekujem mnogo od ove saradnje, kako na polju edukacije i razmjene kadrova, tako i u pogledu izrade stručnih dokumenta, protokola i vodiča i sprovođenja zajedničkih istraživačkih projekata“, kazao je Eraković nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji, prenosi PR Centar.

On je ocijenio da će dosadašnja saradnja, sa novim Sporazumom, biti podignuta na veći nivo, što je „itekako važno za dalji razvoj KCCG“.

„Želim da se zahvalim kompletnom timu UCK Ljubljana na velikoj podršci i pomoći, koju su iskazali prilikom ove posjete i koja će biti konkretizovana ove i naredne godine“, rekao je Eraković.

Direktor UKC Ljubljana, Aleš Šabeder, istakao je da dvije zdravstvene ustanove već godinama odlično sarađuju.

„U ova dva dana imali smo niz sastanaka i konstruktivnih razgovora sa rukovodećim ljudima u KCCG, tako da smo definisali i neka nova područja saradnje, gdje ćemo, siguran sam, ostvariti veći nivo komunikacije i konkretnih aktvnosti“, kazao je Šabeder.

On je ukazao da UKC Ljubljana i KCCG imaju iste ideje, projekte, ali i iste poteškoće.

Šabeder je istakao da je tokom boravka i obilaska KCCG, posebno impresioniran načinom rada medicinskog kadra koji je, kako je ocijenio, veoma produktivan.

„Takođe me je impresionirala i činjenica da su liste čekanja u KCCG mnogo manje nego u Sloveniji, kao i da ih u pojednim oblastima i nema . A to je trenutno jedna od najvećih problematika u zdravstvu Slovenije“, kazao je Šabeder.

Tokom zvanične posjete KCCG, delegacija UKC Ljubljana, u kojoj je pored direktora Šabedera, bila i medicinska direktorica prof. dr Jadranka Buturović Ponikvar, prisustvovala je kolegijumu menadžmenta KCCG sa rukovodiocima organizacionih jedinica, a gosti iz Slovenije sastali su se i sa mr Seadom Čirgićem, direktorom Fonda za zdravstveno osiguranje i  prof. dr Miodragom Radunovićem, dekanom Medicinskog fakulteta u Podgorici.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.