Zapisnik o limenoj crkvi na Rumiji još nedostupan

Zapisnik o limenoj crkvi na Rumiji još nedostupan

Inspektori urbanističko-građevinske inspekcije Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) sačinili su zapisnik o limenoj crkvi na Rumiji, čije je zidanje započela Mitropolija crnogorsko-primorska, ali javnosti još nijesu otkrili detaljniju sadržinu tog dokumenta.

Inspektori MORT-a su se u utorak sa kolegama iz barske Komunalne inspekcije i Komunalne policije, te pripadnicima Uprave policije (Centra bezbjednosti Bar) popeli na vrh Rumije kako bi, nakon pisanja Pobjede o nelegalnim radovima SPC u Crnoj Gori koji su u toku, utvrdili "o čemu je riječ" i "u čijoj su nadležnosti" (nelegalne) aktivnosti na ovom planinskom vrhu.

Iz resora Pavla Radulovića dan kasnije poslato je samo kratko saopštenje da su inspektori utvrdili da je "izveden određen obim radova" koji "nijesu u skladu sa zakonom".

"Zapisnik je dostavljen stranci (Mitropoliji crnogorsko-primorskoj) na izjašnjenje", obrazložili su iz MORT-a.

Izostali su odgovori na pitanja Pobjede što su to konkretno inspektori utvrdili na vrhu Rumije u utorak, odnosno kakav je njihov nalaz, da li je ustanovljeno u čijoj je nadležnosti dograđivanje limenog objekta i koje mjere će izreći u ovom slučaju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.