Jordan: Poginulo 17 đaka u udesu autobusa u nevremenu, ima i nestalih
Foto: 9News

Jordan: Poginulo 17 đaka u udesu autobusa u nevremenu, ima i nestalih

Najmanje sedamnaest osoba, uglavnom đaka je poginulo i više njih se vodi kao nestalo u Jordanu kada je njihov autobus odnijet u bujičnim poplavama izazvanim jakim kišama na zapadu zemlje u oblasti Mrtvog mora, javila je jordanska civilna odbrana.

Nesreća se dogodila 50 kilometara zapadno od Amana, rekao je jedan zvaničnik civilne zaštite.

On je rekao da su đaci bili na ekskurziji i da je u autobusu bilo 37 djaka i sedam pratilaca. Više osoba se vodi kao nestalo i potraga se nastavlja da ih pronadju, rekao je on.

Jordanski ministar zdravlja Gazi al Zaben i zvanični mediji javili su da su djaci i njihovi odrasli pratioci obilazili oblast blizu Mrtvog mora kada su jake kiše i zazvale bujične poplave u toj oblasti. 

Neki mediji javljaju da se izgleda urušio put ispod autobusa u kome su bili.

U Jordanu su danas popodne padale jake kiše koje su izazvale polave u više oblasti. 

Izreaelska vojska javila je da je poslala elitni tim za spasavanje i helikoptere u Jordan na molbu jordanske vlade.

U saopštenju se navodi da je izraelska vojska počela da pomaže u operacijama spasavanja jordanske djece u autobusu koji je prevrnut u poplavama. 

Jordanska državna agencija Petra javila je da je premijer Omara Razaz otišao na mjesto nesreće da nadgleda misiju spasavanja, prenosi agencija AP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.