Kinezi preuzeli obavezu da izrade projekat rekonstrukcije Mosta na Đurđevića Tari
Most na Đurđevića Tari

Kinezi preuzeli obavezu da izrade projekat rekonstrukcije Mosta na Đurđevića Tari

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o projektu rekonstrukcije Mosta na Đurđevića Tari sa prijedlogom pisma razmjene Vlade Crne Gore i Vlade Narodne Republike Kine, prihvatila tekst pisma i ovlastila Milutina Simovića,potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem da u ime Vlade Crne Gore potpiše pismo.

"S obzirom na to da se radi o vrlo zahtjevnom i složenom poslu, kako sveobuhvatne statičke i saobraćajne rekonstrukcije Mosta i prateće infrastrukture, tako i zaštite njegove izuzetne kulturnoistorijske i ambijentalne vrijednosti, Vlada je ocijenila da su i crnogorska i kineska strana preduzele sve neophodne aktivnosti za njegovu uspješnu realizaciju", saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Kineska strana je, pored ostalog, preuzela obavezu da izradi projekat rekonstrukcije i ojačanja Mosta, obezbijedi potrebne mašine, opremu i materijale za realizaciju.

Troškove će kako je saopštenp, pokriti iz sredstava bespovratne pomoći u okviru dva ugovora o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji potpisana između dviju vlada.

Dodatna sredstva potrebna za projekat će se pokriti kroz sporazum o novoj bespovratnoj pomoći koju će Kina pružiti Crnoj Gori za 2018. godinu.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.