Brisel: Dakić na sastanku Vojnog komiteta EU
Foto: Twitter

Brisel: Dakić na sastanku Vojnog komiteta EU

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dargutin Dakić prisustvovao je sastanku Vojnog komiteta Evropske unije, održanom u Briselu.

Tokom sastanka, diskutovano je, između ostalog, o aktuelnim operacijama EU – Atalanta i Sophia, trening misijama u Maliju i Somaliji, kao i o zajedničkim aktivnostima EU i partnerskih zemalja, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Jedna od tema zajedničkih aktivnosti EU i partnera bila je i borba protiv terorizma i prevencije radikalizacije u borbi protiv ISIL-a, te kako EU može doprinijeti u toj oblasti u budućnosti.

Sastanku su, osim načelnika generalštabova zemalja EU učestvovali i načelnici iz partnerskih i zemalja aspiranata za članstvo u EU, a koje daju doprinos operacijama i misijama Unije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.