Operacija završena: Laziću izvađena slezina, rebro probilo plućnu maramicu, kritična naredna 24 časa
Darko Lazić

U trenutku udesa imao 1,65 promila alkohola u krvi

Operacija završena: Laziću izvađena slezina, rebro probilo plućnu maramicu, kritična naredna 24 časa

Operacija Darka Lazića, kome se jutros pogoršalo stanje, završena je u Kliničko-bolničkom centru Zemun. Kako prenose mediji, pjevaču je pukla slezina koja je izazvala obilno unutrašnje krvarenje, pa je morla da bude izvađena. Operacija je trajala skoro dva sata i ljekari su uspjeli da zaustave krvarenje.

Bubreg koji je otkazao u srijedu ujutru za sada nije diran jer je previše rizično. Lazić je na vještačkom disanju, jer mu je rebro probilo plućnu maramicu. Naredna 24 sata su kritična za njega, a ljekari se nadaju da neće doći do još jednog unutrašnjeg krvarenja.

Iz bolnice su nakon završene operacije izašli Darkova zakonita supruga Ana Sević, djevojka Marina Gagić i otac Milan,prenosi Novosti.

Laziću, koji je u utorak doživio tešku saobraćajnu nesreću, stanje se pogoršalo i,zbog unutrašnjeg krvarenja u predhelu stomaka, hitno je prebačen u operacionu salu.

Zbog unutrašnjeg krvarenja na skenerima nije bilo moguće utvrditi gdje tačno krvari, pa je samim tim i operacija bila rizičnija.

Podsjetimo, pjevač ima više povreda, polomljena mu je vilica, noga mu je ispala iz kuka, polomljena su mu rebra, ali i noga na više mjesta. Zbog težine povreda i opšteg stanja ljekari su ga uveli u indukovanu komu, a u srijedu su mu prvo otkazali bubrezi, pa jedno kućno krilo. Tokom popodneva navodno je dobio i unutrašnje krvarenje.

Inače, u protekla dva dana zdravstveno stanje Lazića pratile su brojne spekulacije i nagađanja - od toga da je životno ugrožen pa do toga da mu je stanje ocijenjeno kao konačno stabilno. Međutim, to je u srijedu demantovao direktor KBC Zemun koji je naveo da je Lazić i dalje životno ugrožen.

Zdravstveno stanje 27-godišnjeg Lazića je i dalje teško.

On je u udesu zadobio teške tjelesne povrede i ljekari rade sve što je u njihovoj moći kako bi spasili Lazićev život.

Test na eventualno prisustvo psihoaktivnih supstanci nije rađen jer tu analizu nije ni naložilo nadležno javno Tužilaštvo. Test na psihoaktivne supstance radi se iz uzorka urina i najvjerovatnije nije urađen jer zdravstveno stanje Darka Lazića neposredno nakon saobraćajne nesreće nije dozovljavalo da se njemu dobrovoljno uzme urin na analizu, prenio je pink.rs.

U skladu sa zakonu uzeta je Lazićeva krv i prva analiza pokazala je da je imao 1,39 promila alkohola u krvi. Ova vrijednost izmjerena je dva sata nakon udesa, a naredna jedan sat kasnije (tri sata nakon udesa). Ona je pokazala 1,30 promila.

Laički proizilazi da je u trenutku udesa Lazić imao okvirno, minimum 1,65 promila alkohola u krvi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.