DF nikad složniji, cilj pomirenje Srba i Crnogoraca
Foto: Demokratski front

Protestna šetnja u Podgorici

DF nikad složniji, cilj pomirenje Srba i Crnogoraca

Demokratski front je sinoć u Podgorici protestnom šetnjom obilježio treću godišnjicu od protesta protiv režima.

Nekoliko stotina pristalica DF-a, predvođene liderima i poslanicima, prošetale su dijelom Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, Ulicom slobode, Hercegovačkom i Stanka Dragojevića, a potom su se vratili pred Skupštinu Crne Gore.

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da DF da je DF prije tri godine oborio režim na koljena i poručio da nikada neće odustati od borbe  za demokratiju i slobodu. Kazao je da je sada vrijeme za dijalog.

"Režim je spreman da razgovara na temu izbornih zakona i promjene Ustava. Mi idemo putem razgovora i izglasavanja novog izbornog zakona, kako bi imali slobodne izbore", kazao je Mandić. On je poručio da DF ne želi da osvoji vlast revolucijom, "već izborima, ali fer i slobodnim izborima". 

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević rekao je DF se bori za istinu i pravdu i zato niko nije uspio da ih slomi. Kako je rekao, cilj im je  pomirenje u Crnoj Gori, odnosno da Crnogorci i Srbi budu braća.

"Dolazi vrijeme da vidimo može li se stvoriti kritična masa koja će pokrenuti ekonomske i političke reforme.Vrijeme je da istjeramo ubice i kriminalce iz Crne Gore, a vratimo mlade ljude" kazao je Medojević.

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je da DF nikada nije bio složniji nego što je danas. 

Dodao je da je DF predložio da 13. novembarm Dan Petra Drugog Petrovića Njegoša bude državni praznik.

Kako je kazao, u Crnoj Gori neće biti mira sve dok bude sprovođena tortura nad srpskim narodom i dok se bude progonila Njegoševa Crna Gora.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.