Plan bio da se Kašogi drogira i kidnapuje
Ilustracija

Plan bio da se Kašogi drogira i kidnapuje

Saudijski zvaničnici su izjavili da je originalni plan bio da ubjede saudijskog novinara Džamala Kašogija da se vrati u Saudijsku Arabiju i ukoliko on to odbije, kako je izjavio jedan zvaničnik Si-En-Enu, naredni korak je bio da ga drogiraju sredstvom za smirenje i odvedu u sigurnu kuću u Istanbulu na 48 sati.

Ukoliko bi Kašogi i dalje odbijao da se vrati u Saudijsku Arabiju, tim je trebalo da ga ostavi, a lokalni saradnik pusti, naveo je neimenovani zvaničnik,prenosi RTS.

Saudijski zvaničnik je, takođe, rekao da je na licu mjesta bio prisutan forenzički ekspert kako bi uklonio sve dokaze o Kašogijevom prisustvu u konzulatu i u sigurnoj kući tako da, ukoliko bi Kašogi kasnije rekao da je bio kidnapovan, ne bi bilo dokaza za to.

Zvaničnik je rekao da je 15 Saudijaca uzelo učešće u operaciji, njih devet je bilo u konzulatu, tri ili četiri da ga ispituju i ostali da se bave logistikom.

Ostatak tima je čekao u sigurnoj kući, naveo je neimenovani zvaničnik.

On je rekao Si-En-Enu da je Kašogi bio uznemiren nakon što mu je rečeno da će biti drogiran i odveden u sigurnu kuću, kada je počeo da se suprotstavlja i tada je zadavljen i preminuo je.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.