Banjaluka: Ljekari odstranili tumor materice težak čak 30 kilograma
ilustracija

Banjaluka: Ljekari odstranili tumor materice težak čak 30 kilograma

Ljekari Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Banjaluci u saradnji sa abdominalnim hirurzima uspješno su odstranili benigni tumor materice težak oko 30 kilograma.

Pacijentkinji srednje životne dobi tumor je rastao pet godina, ali se početkom oktobra ove godine zbog ovog problema javila ljekaru, prenose banjalučki mediji.

Nakon urađene dijagnostike utvrđeno je postojanje tumorske mase koja je svojom veličinom ispunjavala cijeli trbuh i to od male karlice do rebarnih lukova.

Operativni zahvat koji je trajao više od četiri sata podrazumijevao je multidisciplinarni hirurški pristup ginekologa i abdominalnih hirurga koji su se i opredijelili za hirurško odstaranjivanje tumora.

Tumor se nalazio iza želuca, na glavi pankreasa i ispod jetre.

Pacijentkinja se nakon urađenog složenog operativnog zahvata uspješno opravlja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.