Husović: CG po Ustavu nije hrišćanska i pravoslavna, polumjesec na zastavi opravdan zahtjev
Rafet Husović

Husović: CG po Ustavu nije hrišćanska i pravoslavna, polumjesec na zastavi opravdan zahtjev

Potpredsjednik Vlade i lider Bošnjačke stranke Rafet Husović kazao je da je potpuno opravdan i legitiman zahtjev BS da na grbu crnogorske zastave bude i polumjesec. On je poručio da će Bošnjaci poštovati državne simbole i da inicijativa BS nije politički hir, niti politička trgovina.

"Smatram da je potpuno opravdan i legitiman zahtjev BS za izmjenom državnih simbola. Ova inicijativa je iskaz podrške naših birača i nju ne upućujemo političkim partijama već modernoj i građanskoj Crnoj Gori. Ovaj zahtjev je i provjera svijesti građana, dokaz da li smo mi kao multietničko društvo sazreli, moje je mišljenje da jesmo i da je to pravi trenutak da dokažemo, kroz postizanje potpunog saglasja oko ovog pitanja", naveo je Husović u Skupštini, odgovarajući na pitanje poslanika DF-a Milana Kneževića, piše portal Rtcg.

Ustav Crne Gore, ističe lider BS, nije državu naznačio kao hrišćansku i pravoslavnu, već kao građansku, viševjersku i višenacionalnu, gdje su prava svih naroda jednaka.

"U Ustavu se ne pominju vjerska obilježja koja imamo na postojećem grbu. Smatramo da dodavanjem polumjeseca koji je simobl islama, šaljemo jasnu poruku da smo sazreli kao društvo i da je današnja Crma Gora pravi izraz evropske vrijednosti”, poručio je Husović naglašavajući da će BS poštovati državne simbole.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.