Česi zainteresovani za otvaranje  fabrika na sjeveru Crne Gore
Foto:Opština Berane

Ambasador u posjeti Beranama

Česi zainteresovani za otvaranje fabrika na sjeveru Crne Gore

Povodom održavanja revije „Dani češkog filma“ u Crnoj Gori, odnosno projekcije filma „Gangster KA“ u Beranama, juče je u zvaničnoj posjeti toj opštini boravio ambasador Republike Češke u Crnoj Gori Karel Urban sa saradnicima.

Na sastanku sa predsjednikom opštine Dragoslavom Šćekićem bilo je riječi o različitim temama.

,,Zadovoljstvo nam je da budemo domaćini predstavnicima drugih  država u našoj Crnoj Gori, odnosno u Beranama. Drago nam je što investitori iz Češke imaju imaju namjeru da ulažu i prošire svoja poslovanja u Crnoj Gori. S obzirom da je Berane nekada bilo prepoznatljiv industrijski grad, lokalna uprava ulaže napore da nakon tranzicionog perioda  u znatnoj mjeri podstiče privrednike da razvijaju svoj biznis“- istakao je Šćekić.

Kako je kazao, proteklih godina zabilježen je rast poslovanja malih i srednjih preduzeća u Beranama, odnosno pokretanje manje proizvodnje, razvoja trgovine i sl. Osvrnuo se na rad Rudnika mrkog uglja u Beranama, pripremne aktivnosti  za rad mini hidro centrala, potencijale  koji  se tiču obnovljivih izvora energije, saobraćajnu i drugu infrastrukturu.  Šćekić, predočio je i buduće planove i projekte Opštine Berane.

Češkog ambasadora zanimala je aktuelna situacija, kao i mogućnosti privrednog i ekonomskog razvoja. Razgovaralo se o budućoj saradnji u 
oblasti turizma, infrastrukture, energetike i sl.  Kako je istakao, predstavnici Češke privredne komore izražavaju interesovanje za otvaranje 
fabrika na sjeveru Crne Gore i dodao da je važno sa istima uvezati naše privrednike u cilju razmjene  iskustava i saradnje - saopšteno je iz Opštine Berane.

IMGL9120

Sa sastanka, Foto:Opština Berane

Predstavnici beranske firme ,,Desetka“, Damjan Ćulafić i Milo Bulatović, govorili su o poslovanju firme i saradnji koju imaju sa svjetskim 
i komapanijama u regionu  i izrazili interesovanje za saradnju sa češkim firmama.

Sasatanku su prisustvovali zamjenica češkog ambasadora Jana Kalman, asistent Miroslav Mašković, potredsjednik opštine  Berane Rade Kljajić, rukovodilac Službe predsjednika Dubravka Jovančević i savjetnica u Službi Irina Zečević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.